Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dairis Bertāns: Brīvie metieni NBA un Eiropā atšķiras

Brīvie metieni Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) un Eiropā atšķiras, uzsver latviešu basketbolists Dairis Bertāns.

Jau ziņots, ka Bertāns otrdien tika pie ievērojama spēles laika savā sezonas noslēdzošajā NBA mačā, taču Ņūorleānas Pelicans savā laukumā ar 103:112 atzina čempiones Goldensteitas Warriors pārākumu.

Bertāns NBA aizvadīja 12 spēles, kurās vidēji laukumā bija 14 minūtes, guva 2,8 punktus, izcīnīja 0,8 atlēkušās bumbas un veica 0,8 rezultatīvas piespēles.

"Viss bija lieliski, patiešām izbaudīju šo pieredzi. Klubs ir lielisks, līga ir lieliska. Viss pieredzētais bijis patīkams," teica Bertāns, apstiprinot, ka centīsies sevi pierādīt arī NBA Vasaras līgā, ja būs tāda iespēja. "Protams, ka izmantošu jebkuru iespēju pabūt šeit un gūt no tā kādu labumu."

Bertāns sezonas pirmo pusi pavadīja Itālijas komandā Milānas AX Armani Exchange Olimpia, bet marta sākumā pievienojās Pelicans komandai, piedzīvojot debiju NBA. Bertāns Eirolīgā realizēja 53,62% tālmetienu, kas regulārajā čempionātā bija labākais rādītājs, bet NBA viņš grozā raidīja desmit no 34 "trejačiem" jeb 29,4%.

"Spēle ir krietni ātrāka nekā Eiropā, viss iet pa straumi. Ir jālasa spēle un jāmēģina rast iespējas. Vasarā vajadzētu piestrādāt pie metiena. Arī tā ir sava veida piemērošanās. Ar treneri jau runājām, ka brīvs metiens šeit nav tāds pats kā Eiropā. NBA jāmet 50/50 metieni, kuri šeit tiek uzskatīti par brīvajiem metieniem," skaidroja rūjienietis.

Pelicans šajā sezonā 82 spēlēs guva 33 uzvaras, kas Rietumu konferences kopvērtējumā šobrīd ļauj atrasties 13.vietā, Ņūorleānas komandai neiekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi