Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dairis Bertāns: Milānā jūtos kā mājās

Pēc pusotra pavadīta gada Itālijas lielpilsētā Milānā Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns tur jūtoties kā mājās, sarunā ar portālu Sportando teica sportists.

Jau ziņots, ka Maskavas apgabala "Himki" izbraukumā ar rezultātu 78:69 (21:16, 18:22, 20:13, 19:18) uzvarēja Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" vienību.

Bertāns pērn piedzīvoja debiju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Ņūorleānas "Pelicans", taču iepriekš pusotru gadu pavadīja Milānā, tāpēc atgriešanās šajā pilsētā bijusi ļoti patīkama.

"Krievijas komandā jūtos labi. Šī ir jauna sezona, kurā pārstāvu citu klubu - esmu apmierināts," pēc dueļa Milānā, kur pats spēlējis ilgu laiku, teica Bertāns. "Patiesībā vēlos piebilst, ka esmu priecīgs atgriezties Milānā, jo šeit jūtos kā mājās. Vakardien [trešdien] un šodien pastaigāju pa arēnu, kā arī pastrādāju svaru zālē un tiešām sajutos kā mājās."

"Satiku vairākus cilvēkus no Milānas kluba, tāpat arī savus draugus. Tas viss atgrieza manī mājas sajūtu."

Bertāns ceturtdienas duelī Maskavas apgabala "Himki" komandas labā guva deviņus punktus. "Himki" komandai izdevās izcīnīt pirmo uzvaru pēdējās deviņās izbraukuma spēlēs. "Šis mums bija nozīmīgs panākums, jo uzvaras izbraukumā nebijām guvuši jau aptuveni no novembra," uzsvēra Bertāns. "Izcīnījām svarīgus punktus, kas noderēs cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Nešaubos, ka arī Milānas vienība līdz pat pēdējam brīdim cīnīsies par "play-off"."

"Pats šajā duelī nesaskāros ar ko jaunu. Izdarīju sev ierastos metienus."

Basketbolists arī padalījās komentāros par to, kā ir spēlēt kopā ar vienu no Eiropas labākajiem basketbolistiem Alekseju Švedu. 

"Lielākoties spēlēt ar viņu ir ļoti viegli, jo pretinieki sedz Švedu, kamēr pārējiem atliek sevi piedāvāt brīvajos laukuma centimetros. Domāju, ka pret Milānu mums izdevās viņam palīdzēt," pauda Latvijas izlases basketbolists.

Duelī pret Milānas komandu laukumā spēlēja arī Jānis Timma, kurš šajā duelī laukumā pavadīja 27 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā realizēja divus no pieciem tālmetieniem un vienu no abiem divpunktu metieniem.

Tāpat krāslavietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, trīsreiz kļūdījās, četras reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un sakrāja efektivitātes koeficientu pieci.

Aizvadītajā sezonā Bertāns laukumā bija 12 NBA spēlēs, caurmērā nospēlējot gandrīz 14 minūtes, tomēr ar augstu rezultativitāti viņam neizdevās izcelties.

Bertāns pirms tam pusotru sezonu pavadīja Itālijas A sērijas klubā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

2012. un 2014.gadā Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi