Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dairis Bertāns: Pasaules kausā noteikti varētu cīnīties par medaļām

Latvijas vīriešu basketbola izlase savā labākajā sastāvā Pasaules kausā noteikti varētu cīnīties par medaļām, intervijā laikrakstam Izvestija atklāj Dairis Bertāns.

29 gadus vecais latviešu basketbolists jūlijā noslēdza divu sezonu līgumu ar Krievijas klubu Maskavas apgabala Himki, kas nākamajā sezonā spēlēs ULEB Eirolīgā un Vienotajā līgā.

Par Bertānu nopietnu interesi izrādījušas arī Kauņas Žalgiris un Atēnu Panathinaikos komandas.

"Pirmkārt, Himki man apsolīja, ka komandai būs sastāvs, kas varēs cīnīties par tituliem. Šobrīd varu teikt, ka šis solījums izpildīts pilnībā. Otrkārt, esmu strādājis kopā ar Rimu Kurtinaiti un zinu trenera prasības. Treškārt, gribēju padzīvot un uzspēlēt Maskavā," stāstīja Bertāns.

Kurtinaitis Bertānu plāno izmantot uzbrūkošā aizsarga un arī saspēles vadītāja pozīcijā.

"Rims pirmais man lika spēlēt pirmā numura pozīcijā. Viņš mani padarīja par universālu spēlētāju, kas nākotnē man ļoti palīdzēja," atzīmēja Bertāns.

Nākamajā sezonā Himki rindās spēlēs divi latvieši - bez Bertāna komandā būs arī Jānis Timma.

"Pēc līguma parakstīšanas uzreiz sazinājos ar viņu, lai noskaidrotu, kur labāk dzīvot, atpūsties ar ģimeni un bērnu. Jānis mani pārliecināja, ka klubā viss ir augstākajā līmenī un nekādu sadzīvisku problēmu nebūs," atklāja Bertāns.

Aizvadītajā sezonā latvietis 22 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 6,4 punktus. Ar 53,62% realizēto tālmetienu viņš bija labākais snaiperis Eirolīgā. Savukārt Itālijas A sērijā rūjienietim 17 spēlēs caurmērā bija 5,7 punkti un 48,7% realizēti tālmetieni.

"Tālmetienu procents Eirolīgā bija tāds, kāds bija. Protams, labprāt realizētu savus visus tālmetienus, taču, kad iemetu trīs no pieciem, var uzskatīt, ka diena ir izdevusies. Cerams, nākamajā sezonā mana precizitāte tikai augs," skaidroja rūjienietis.

Latvijas izlase nespēja kvalificēties šī gada Pasaules kausa finālturnīram.

"Tas ir ļoti nepatīkami. Ja paskatās, kādu komandu mēs varējām aizvest uz Ķīnu... Noteikti cīnītos par medaļām. Žēl, ka tādas iespējas mums nebūs. Kalendāru pārklāšanās dēļ nevarējām piedalīties ar lielu daļu labākajiem spēlētājiem. Grūti to pieņemt," sūrojās Bertāns.

Turpinoties Eirolīgas un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) vēsajām attiecībām, arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā klubu sezonas laikā, visticamāk, būs jāiztiek bez vadošajiem izlases spēlētājiem.

"Tas spēlētājiem nepalīdz. Kad FIBA izveidoja kalendāru ar spēlēm klubu sezonas laikā, basketbolistiem neviens neko neprasīja. Mēs, kuru dēļ līdzjutēji nāk uz arēnām, tikām nostādīti fakta priekšā. Tagad pat nezinu, kad būšu izlasē," secināja Bertāns.

Latviešu basketbolists iepriekšējā sezonā piedzīvoja debiju Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), taču Ņūorleānas Pelicans komandā viņam neizdevās nostiprināties.

Bertāns pirms tam pusotru sezonu pavadīja Itālijas A sērijas klubā Milānas AX Armani Exchange Olimpia.

Pirms pievienošanās Milānas komandai Bertāns vienu gadu bija Turcijas kluba Stambulas Dariššafaka rindās, bet pirms tam trīs sezonas pavadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Bilbao Dominion. Bilbao komandai latvietis pievienojās 2013.gadā, pārnākot no "VEF Rīga" vienības, kuras sastāvā trīs reizes viņš kļuva par Latvijas čempionu. Savukārt pirms tam savu pirmo valsts čempiona titulu 2009.gadā viņš ieguva Ventspils kluba rindās.

Karjeras laikā basketbolists pārstāvējis arī Valmieru, ASK/Juniors un Rīgas ASK.

Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā debitēja 2010.gadā.

2012. un 2014.gadā Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi