Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dāvim 11+6 uzvarā pār Mavericks, Dairim zaudējums pret NBA līderiem

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva 11 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzēdams Sanantonio Spurs komandai izbraukumā izcīnīt uzvaru. Tikmēr savu otro spēli pasaules spēcīgākajā līgā aizvadīja viņa vecākais brālis Dairis, kura pārstāvētā Ņūorleānas Pelicans savā laukumā piekāpās līgas līderiem Milvoki Bucks, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Spurs viesos ar rezultātu 112:105 (34:24, 26:29, 24:21, 28:31) pārspēja Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas Mavericks.

Spurs izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas, kamēr Mavericks tā bija 11. neveiksme pēdējās 12 spēlēs.

Bertāns šajā mača nospēlēja 25 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem divpunktu metieniem.

 

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. Spurs ar Bertānu laukumā iemeta par 15 punktiem vairāk nekā ielaida.

Sanantonio vienībā ar 33 punktiem izcēlās Demars Derouzens, 28 punktus guva Lamarkuss Oldridžs, bet 23 punkti bija Derikam Vaitam.

Mavericks rindās 34 punktus guva Džeilens Bronsons, 20 punkti bija Dvaitam Pauvelam, bet ar 12 punktiem samierinājās Luka Dončičs.

Bertāns savus pirmos punktus guva pirmā puslaika pēdējās minūtē, kad iespaidīgi trieca bumbu grozā no augšas, panākdams 60:50. Savukārt pārējos deviņus punktus viņš iemeta spēles pēdējās 13 minūtēs, kad realizēja trīs tālmetienus.

Tikmēr Spurs pirmās ceturtdaļas otrajā pusē pēc izrāviena 19:2 ieguva vadību, kuru neizlaida līdz mača finālsvilpei. Otrajā puslaikā viesu pārsvars bija nestabils un pretinieki pāris reizes pietuvojās viena metiena attālumā, taču Sanantonio basketbolisti vadības grožus no rokām neizlaida un svinēja uzvaru.

Spurs ar 39 uzvarām 68 mačos Rietumu konferencē ieņem sesto vietu, bet Mavericks ar 27 panākumiem 67 dueļos ir 14. pozīcijā.

Spurs nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad četru mājas spēļu sērijas ievadā tiksies ar Porziņģa iepriekš pārstāvēto Ņujorkas Knicks.

Porziņģis dziedē pērn gūto krustenisko saišu plīsumu un šosezon laukumā neatgriezīsies.

Tikmēr Daira pārstāvētie Pelicans savā laukumā ar 113:130 (23:23, 25:33, 41:45, 24:29) pārliecinoši piekāpās NBA līdervienībai Milvoki Bucks.

Līdzvērtīga cīņa laukumā bija līdz otrās ceturtdaļas vidum, kad Bucks pārņēma vadību un trešajā ceturtdaļā pārsniedza 20 punktu pārsvaru. Lai gan spēles beigās Pelicans deficītu samazināja, par uzvaru komanda reāli vairs nespēja cīnīties.

Vecākais no brāļiem Bertāniem savā otrajā spēlē laukumā pavadīja par aptuveni minūti ilgāk kā debijā (7:33), šajā laikā paspējot atzīmēties ar diviem neprecīziem trīspunktu metieniem un vienu atlēkušo bumbu uzbrukumā, kā arī vienu noteikumu pārkāpumu. Viņam esot laukumā, Pelicans guva par punktu mazāk kā iemeta.

Pelicans no zaudējuma neglāba Džūliusa Rendla 23 punkti, kā arī Entonija Deivisa 21 punkts un 12 bumbas zem groziem.

Tikmēr uzvarētājiem seši basketbolisti iemeta vismaz 14 punktus, bet līderim Jannim Adetokunbo 24 punkti un deviņas atlēkušās.

Pelicans ar 30 panākumiem 70 spēlēs ieņem 12. vietu Rietumu konferencē, uz dalību izslēgšanas spēlēs vairs reāli nepretendējot. Savukārt Bucks ar 50 panākumiem 67 mačos ir ne vien Austrumu konferences, bet arī visas līgas pārliecinoša līdere.

Nākošo spēli Pelicans aizvadīs sestdien, kad savā laukumā uzņems Portlendas Trail Blazers.

pievienota informācija par spēli ar Daira Bertāna līdzdalību

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi