Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dāvis Bertāns cer uz Popoviča palikšanu Spurs galvenā trenera amatā

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns cer uz Grega Popoviča palikšanu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio Spurs galvenā trenera amatā.

Spurs trešdien šīs sezonas NBA regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā ar rezultātu 105:94 pieveica Dalasas Mavericks, kuras rindās karjeras beidzamo maču aizvadīja Dirks Novickis.

Šī spēle zīmīga bija arī Popovičam, jo viņš, skaitot kopā regulāro čempionātu un "play-off", ir guvis jau 1412 uzvaras, kas ir tikpat, cik rekordistam Lenijam Vilkensam. Savukārt regulārajā čempionātā Spurs stūrmanis ar 1245 uzvarām ir trešais, kamēr līderim Donam Nelsonam ir 1335 panākumi.

"Cerams, Popovičam vēl ir priekšā ilga karjera," par 70 gadus veco treneri teica Bertāns, kuru citē Expressnews.com. Latvietis arī norādīja, ka speciālists šosezon ļoti veiksmīgi strādājis ar spēlētāju motivēšanu. "Šad un tad viņš vienkārši dienām no tevis neatkāpjas un visu laiku kaut ko saka vai bļauj. Tas tā ir, jo viņš vēlas, lai esi labāks. Tā tas bija ar Toniju Pārkeru, ar Manu Džinobili gan tā neizdevās, bet šobrīd ar šo rūgto mīlestību sadzīvo arī Deriks Vaits un Dežonte Marejs."

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šajā vasarā Latvijā pirmo reizi notiks jauno talantu nometne Basketball Without Borders (BWB). Šai iniciatīvai atzinīgus vārdus veltīja arī Bertāns.

"Šī nometne notiks NBA finālu laikā, tāpēc ceru, ka es uz to nepagūšu," norādīja Bertāns, kura pārstāvētā Spurs sasniegusi izslēgšanas turnīru. "Ir patīkami, ka šāds pasākums notiek Latvijā. Bērniem tas noteikti būs lieliski, jo ieradīsies dažādi spēlētāji no visas Eiropas."

Tāpat Bertāns norādīja, ka basketbols Latvijā kļuvis par sporta veidu numur viens.

"Hokejs pirmajā vietā bija ļoti ilgu laiku, bet pēdējos gados tajā mums nav bijuši lieli panākumi, kamēr basketbola klājas arvien labāk. Šis sporta veids Latvijā tagad ir numur viens," neslēpa Bertāns.

Bertāns šosezon regulārajā čempionātā laukumā bija 76 spēlēs, kurās vidēji 21,5 minūtē guva 8,0 punktus, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas un veica 1,3 rezultatīvas piespēles. Salīdzinot ar iepriekšējām divām sezonām, par trešdaļu audzis viņa spēles laiks, līdz ar to arī rezultativitāte.

Spurs izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Denveras Nuggets, komandām spēkojoties sērijā līdz četrām uzvarām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi