Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dāvis Bertāns palīdz Spurs uzvarēt NBA čempioni Warriors

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien iemeta piecus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs savā laukumā ar rezultātu 111:105 (25:25, 33:22, 24:31, 29:27) uzvarēja iepriekšējo divu gadu čempioni Goldensteitas Warriors.

Spurs basketbolistiem šī bija jau devītā uzvara pēc kārtas.

Bertāns šajā mačā laukumā iesaistījās no rezervistu soliņa, bet kopumā nospēlēja 26 minūtes, kuru laikā no spēles realizēja vien divus no septiņiem metieniem - viņš iemeta savu vienīgo divpunktu metienu un vienu no sešiem trejačiem, kamēr vienīgais "sodiņš" lidoja grozam secen.

Vēl Latvijas basketbolista kontā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba un viena piezīme. Kamēr viņš bija laukumā, Spurs iemeta par desmit punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Spurs sastāvā ar 26 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Demars Derouzens, kamēr 23 punktus un 13 atlēkušās bumbas pievienoja Lamarkuss Oldridžs.

Savukārt Warriors komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Stefans Karijs, bet 24 punkti Kevinam Durantam.

Mača pirmais puslaiks starp abām vienībām aizritēja līdzvērtīgā cīņā, tomēr lūzumu Spurs panāca neilgi pirms lielā pārtraukuma, kad tā pāris minūšu laikā no 36:36 panāca 52:38 tādējādi veicot 16:2 izrāvienu. Pēc pirmā puslaika mājinieki atradās vadībā ar 11 punktu pārsvaru (58:47).

Tiesa, Warriors šo deficītu atspēlēja, turklāt pusminūti līdz trešā ceturkšņa beigām Karijs ar tālmetienu vadībā jau izvirzīja čempionus (78:77). Tomēr tas nebija uz ilgu laiku, jo brīdi vēlāk tālmetienu realizēja Marko Belinelli, bet ceturtajā ceturksnī Spurs atkal spēja iegūt teju desmit punktu pārsvaru un izcīnīja uzvaru.

Spurs ar 42 uzvarām 71 spēlē atrodas Rietumu konferences sestajā vietā un tuvojas iekļūšanai izslēgšanas turnīrā, kamēr Warriors ar 47 panākumiem 69 mačos ir pirmajā pozīcijā.

Nākamo spēli Spurs" aizvadīs trešdien, kad uzņems Maiami Heat.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi