Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dāvis Bertāns tiek aizmainīts uz Wizards komandu

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio Spurs aizmainīts uz Vašingtonas Wizards, ziņo komandas.

Maiņas darījumā Bertāns pievienojies Wizards komandai, Sanantonio vienība ieguvusi tiesības uz Demarri Kerolu, kurš iepriekšējās divas sezonas spēlēja Bruklinas Nets rindās. Savukārt Nets ieuguvis tiesības uz Āronu Vaitu, kurš pirms tam bija Wizards paspārnē, bet iepriekšējās divas sezonas spēlēja Kauņas Žalgiris komanā.

Bertāns aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā 76 mačos vidēji laukumā pavadītajās 21,5 minūtēs iemeta 8,0 punktus un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš puslīdz lielu laiku laukumā bija piecās spēlēs, kurās vidēji nospēlēja nepilnas 16 minūtes un iemeta vien 3,2 punktus.

Ar realizētajiem 42,9% tālmetienu Bertāns bija sestais labākais snaiperis līgā.

"Dāvis ar savu precizitāti, basketbola izpratni un darba ētiku papildinās mūsu uzbrukumu. Viņš iepriekšējā sezonā bija viens no labākajiem tālmetienu izpildītājiem, un ļaus mums paplašināt iespējas uzbrukumā," pauda Wizards viceprezidents basketbola jautājumos Tomijs Šepards.

Spurs regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšanas turnīrā apstājās pirmajā kārtā. Tikmēr Vašingtonas komanda bija 11.vietā Austrumos, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

26 gadus vecais Bertāns NBA aizvadījis trīs sezonas, kurās 220 mačos caurmērā guvis 6,2 punktus un izcīnījis 2,3 atlēkušās bumbas.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas Pacers komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio Spurs, kuram uz latvieti pieder tiesības. Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA, bet pašlaik jau viņu skaits izaudzis līdz pieciem.

Savas karjeras laikā Bertāns divreiz atgriezies laukumā pēc ceļgalu krustenisko saišu pārraušanas, turklāt abos gadījumos viņš ārstējās tieši pie Spurs speciālistiem.

Profesionālo karjeru Bertāns uzsāka Latvijā, bet 2010.gadā viņš devās uz ārzemēm, pievienojoties pazīstamajam Slovēnijas klubam Ļubļanas Union Olimpija, bet 2012.gada sākumā viņš pārcēlās uz Serbijas galvaspilsētas vienību Belgradas Partizan. Savukārt 2014.gadā latvietis ar Spānijas klubu Vitorijas Baskonia vienojās par trīs gadu līgumu, kas pirms trim gadiem tika izpirkts.

Savā pēdējā sezonā Eiropā Bertāns ACB turnīrā 22 mačos vidēji iemeta 8,5 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu. Savukārt ULEB Eirolīgā viņa rēķinā 15 mačos caurmērā 7,9 punkti un 1,9 atlēkušās bumbas.

papildināts virsraksts un viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi