Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Debitantam Braunam kļūstot par rezultatīvāko, VEF Rīga LBL mačā droši uzvar Jēkabpili

OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) iepriekšējās sezonas Latvijas čempione VEF Rīga trešdien regulārā turnīra mačā savā laukumā ar rezultātu 74:62 (17:7, 18:12, 23:19, 16:24) pieveica Jēkabpili.

Uzvarētājiem debijas mačā uzreiz par rezultatīvāko ar 14 punktiem kļuva amerikāņu saspēles vadītājs Kens Brauns. Viņš "VEF Rīga" sastāvu papildināja pagājušās nedēļas sākumā, bet nedēļas nogalē notikušajā VTB Vienotās līgas spēlē vēl nepiedalījās.

Tikmēr pa desmit punktiem "VEF Rīga" rindās sameta Alekss Peress, Mareks Mejeris un Kaspars Bērziņš.

Savukārt "Jēkabpils" rindās 13 punktus iemeta Edgars Štelmahers, bet pa 11 punktiem bija Jurijam Aleksejevam un Renāram Magonem, kuri abi arī savāca deviņas bumbas zem groziem.

"Jēkabpils" jauno gadu iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, kas sekoja septiņu zaudējumu sērijai. Pirms Ziemassvētkiem šķīrās komandas un galvenā trenera Rūdolfa Rozīša ceļi, viņa vietā stājoties Latvijas izlases bijušajam saspēles vadītājam Sandim Buškevicam. Otrdien komandas treneru kolektīvu papildināja arī Mihals Hlebovickis.

Decembrī "Jēkabpilij" pievienojās lietuvietis Dominiks Domarks, kurš šajā laikā kļuvis par vienu no komandas līderiem.

Savukārt "VEF Rīga" piesaistīja Braunu, jo pirms mēneša Vienotās līgas spēlē ar "Kalev" komandu nopietnu traumu guva Korijs Hokinss, kura atgriešanās laukumā šosezon nav plānota.

Abām komandām šī būs trešā savstarpējā spēle sezonā. Iepriekšējās divās uzvarēja rīdzinieki, abos mačos gūstot 86 punktus, bet ielaižot 59 un 61 punktu.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 15 uzvaras 15 mačos, kam ar 11 panākumiem 13 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 11 uzvarām 15 mačos ir "Jūrmala", bet ceturtā ar desmit panākumiem 16 cīņās ir "Ogre".

Tālāk ar piecām uzvarām 14 spēlēs seko "Betsafe"/"Liepāja", bet sesto pozīciju ieņem "Jēkabpils", kas tikusi pie piecām uzvarām 17 dueļos.

Pirmajam sešiniekam ar četrām uzvarām 16 spēlēs seko "Latvijas Universitāte", divas uzvaras deviņos mačos ir "Valka"/"Valga" rēķinā, bet "Valmiera"/ORDO iekrājusi trīs uzvaras 17 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi