Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Deiviss iemet 46 punktus pret savu bijušo komandu Pelicans

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Entonijs Deiviss piektdien spēlē pret savu bijušo komandu Ņūorleānas Pelicans iemeta 46 punktus, kaldinot savas vienības Losandželosas Lakers panākumu.

"Lakers" mājās ar 123:113 (42:30, 32:32, 31:21, 18:30) uzvarēja "Pelicans".

Mājinieku komandā Deiviss izcēlās ar 46 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, bet viņa pieredzējušais komandas biedrs Lebrons Džeimss pievienoja 17 punktus un 15 rezultatīvas piespēles. Vēl 25 punktus uzvarētājiem iemeta Denijs Grīns.

"Pelicans" vienībā 23 punkti Lonzo Bolam, bet par vienu mazāk iemeta Brendons Ingrems.

Viesu komanda noslēdzošās 12 minūtes iesāka visai daudzsološi, jo 22 punktu deficītu izdevās sadeldēt līdz -7, taču nepilnas trīs minūtes līdz finālsvilpei, Grīna tālmetiens un Džeimsa pārtvertā bumba, kas vēlāk no Deivisa rokām arī ielidoja grozā, atgriežot divciparu pārsvaru. 

"Lakers" iepriekš bija piedzīvojusi četru zaudēto spēļu sēriju, bet nu jau tikpat reizes izdevies gūt uzvaras.

Deiviss novembrī savā pirmajā spēlē pret bijušo komandu iemeta 41 punktu, pēc piektdienas mača atklājot, ka pirmā tikšanās ar "Pelicans" ir šķitusi īpašāka.

"Šī man bija tikai kārtējā spēle," pēc panākuma teica Deiviss. "Pirmā spēle bija krietni emocionālāka, jo tajā es ne tikai cīnījos pret savu bijušo klubu, bet arī atgriezos tā arēnā."

"Šajā mačā mani partneri dāvāja man daudz iespēju, kā rezultātā izdevās gūt punktus."

Citā spēlē iespaidīgu sniegumu turpina demonstrēt Džeimss Hārdens, palīdzot Hjūstonas "Rockets" mājās ar 118:108 (20:27, 40:26, 36:31, 22:24) uzvarēt Filadelfijas "76ers".

Hārdens šajā spēlē iemeta 40 punktus, izcīnīja 11 bumbas zem groziem un atdeva tikpat rezultatīvas piespēles. 30 punktus un 14 atlēkušās bumbas nopelnīja Klints Kapela, bet Rasels Vestbruks atzīmējās ar 20 punktiem un septiņām bumbām zem groziem.

Hārdens 40 punktu "triple-double" karjeras laikā iekrājis jau 14 reizes, kas ir otrs visu laiku labākais sniegums NBA. Par astoņiem vairāk ir vienīgi Oskaram Robertsonam.

Filadelfijas komandā Bens Simonss arī rādīja iespaidīgu sniegumu - 29 punkti, 13 bumbas zem groziem un 11 rezultatīvas piespēles. 24 punktus iemeta Tobias Heriss, bet Žoels Embīds pievienoja 20 punktus un 12 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Bostonas "Celtics" mājās ar 109:106 (19:32, 34:23, 29:25, 27:26) bija labāki pār Atlantas "Hawks".

Bostonas komandā 24 punkti un desmit atlēkušās bumbas Džeilenam Braunam, bet par sešiem mazāk iemeta Gordons Hejvards. Zaudētājiem Trē Jangs ar 28 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm bija pārliecinoši labākais basketbolists.

Savukārt negaidītu neveiksmi piedzīvoja Miami "Heat", kas viesos ar 85:105 (22:27, 22:29, 35:28, 6:21) piekāpās Orlando "Magic".

Orlando vienībā 25 punktus iemeta Terenss Ross, 20 punkti un 11 bumbas zem groziem Nikolam Vucevičam, bet vēl 16 punktus un astoņas atlēkušās bumbas iekrāja Ārons Gordons. "Heat" rindās Džimijs Batlers atzīmējās ar 23 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Vēl 14 punktus iemeta arī Bams Adebajo, kura rēķinā arī desmit izcīnītas bumbas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks piektdien guva četrus punktus NBA regulārā čempionāta spēlē, spēlējot Vašingtonas "Wizards" komandā, kuras sastāvā aizvien traumas dēļ pieteikts nebija Dāvis Bertāns.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 103:122 (31:27, 27:39, 20:25, 25:31) zaudēja Portlendas "Trail Blazers".

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā realizēja divus no septiņiem divpunktu metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva trīs kļūdas un piecas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Pasečņiku laukumā iemeta par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Sestdien "Wizards" tiksies ar spēcīgo Denveras "Nuggets", Kristaps Porziņģis izlaidīs vēl vienu Dalasas "Mavericks" spēli, kurā tā tiksies ar Šarlotas "Hornets", bet Bruklinas "Nets" ar Rodionu Kurucu spēkosies pret čempioni Toronto "Raptors".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi