Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dončičs un Novickis priecājas par Porziņģa pievienošanos Dalasai

Latvietis Kristaps Porziņģis ir lielisks spēlētājs, tāpēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas Mavericks ir priecīga, ka viņš pievienojies tās sastāvam, teica vienības basketbolists Luka Dončičs.

Jau ziņots, ka 23 gadus vecais Porziņģis ievērojamā maiņas darījumā ceturtdien no Ņujorkas Knicks nokļuva Dalasas Mavericks komandā. Vēl uz šo vienību devušies Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr uz Knicks aizmainīti Deandrē Džordans, Deniss Smits juniors, Veslijs Metjūss un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

"Jā, šis darījums bija pārsteigums. Kristaps ir lielisks spēlētājs, tāpēc esam priecīgi, ka viņš ir mūsu sastāvā. Kad ar Mavericks nesen viesojos Ņujorkā, mēs ar viņu par šo tēmu nerunājām. Cerams, ka varēsim kopā spēlēt ilgu laiku," pēc ceturtdienas mača pret Detroitas Pistons teica Dončičs.

"Kristaps var mest bumbu grozā un izcīnīt atlēkušās bumbas, viņš laukumā var darīt tik daudz lietu. Porziņģis var kļūt par vienu no labākajiem spēlētājiem līgā. Nenoliedzami, vasarā mēģināšu viņu pierunāt, lai paliek Mavericks komandā," uzsvēra slovēņu debitants.

Ceturtdien parādījās informācija, ka Porziņģis šovasar negrasās parakstīt ilgtermiņa līgumu ar Mavericks, tā vietā pieņemot vien kvalifikācijas kontraktu, lai 2020.gadā kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, tomēr tagad situācija nedaudz mainījusies, jo latvietis vispirms gribot iepazīt Dalasas kluba organizāciju un tad spriest par saviem ilgtermiņa plāniem.

Arī Mavericks klubs raugoties cerīgi uz iespējām panākt ar Porziņģi ilgtermiņa vienošanos.

Priecīgs par Porziņģa pievienošanos bija arī Mavericks leģenda Dirks Novickis.

"Ja ir tāda iespēja, šādi spēlētāji vienkārši jāmēģina iegūt savā īpašumā. Cerams, šis solis ļaus mums virzīties uz priekšu. Redzēsim, kas notiks tālāk un kā Kristapam būs ar veselību," izteicās vācietis.

Mavericks vēl 2011.gadā kļuva par NBA čempioni. Tā ar 23 uzvarām 51 spēlē šobrīd ieņem 12.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un saglabā izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

Tiesa, Porziņģis vēl joprojām ārstē nopietnu ceļgala traumu un tuvākajā laikā viņa atgriešanās laukumā nav gaidāma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi