Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dragičs: Pēc Eiropas čempionu titula izcīnīšanas ir neticamas sajūtas

Vārdos ir grūti aprakstīt sajūtas, ko dod Eiropas čempionu titula izcīnīšana, jo šāds Slovēnijas izlases panākums ir vienkārši neticams, pēc svētdien gūtā triumfa Vecā kontinenta meistarsacīkšu finālā atzina slovēņu izlases līderis Gorans Dragičs, kurš tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju (MVP).

Jau vēstīts, ka Dragičs finālspēlē guva 35 punktus, palīdzot Slovēnijai ar rezultātu 93:85 pārspēt Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Serbiju, kamēr bronzas medaļas ieguva iepriekšējā Vecā kontinenta čempione - Spānija.

"Finālā ikviens grib parādīt savu labāko spēli un mums tas izdevās. Komandas biedri, treneri man deva iespējas atrasties pareizajās pozīcijās, lai gūtu daudz punktu. Tomēr šis ir komandu sporta veids, tāpēc vienatnē man nekas nesanāktu. Lepojos ar saviem partneriem, sajūtas tagad ir neaprakstāmas," pēc cīņas žurnālistiem sacīja Dragičs. "Mēs daudzus gadus sapņojām par šādu panākumu, jo Slovēnija pie medaļām centās tikt 25 gadus."

Spēles pēdējā ceturtdaļā Dragičs bija spiests palikt malā, jo viņam kājas rāva krampji, tomēr Slovēnija nesalūza uz uzvarēja.

Dragičs tika atzīts ne tikai par turnīra MVP, bet arī iekļauts simboliskajā pieciniekā, kur bez viņa iekļuva slovēņu talants Luka Dončičs, kurš finālā guva traumu, sudraba medaļas laureātes Serbijas basketbolists Bogdans Bogdanovičs, bronzu izcīnījušais spānis Pau Gasols un krievs Aleksejs Šveds, kura pārstāvētā komanda palika ceturtā.

"Šī Slovēnijas basketbolam ir neticama diena un valsts var lepoties ar saviem basketbolistiem. Lepojos ar puišiem, kuri jau no pirmās sagatavošanās dienas bija izcili. Mums neklājās viegli, taču sekojām savam plānam un mūsu basketbola filozofijai," piebilda Slovēnijas izlases galvenais treneris Igors Kokoškovs, kurš jau daudzus gadus strādā arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kur bijis vairāku komandu galveno treneru palīgs.

Tikmēr Serbijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Džordževičs atzina, ka pretinieki uzvarējuši pelnīti.

"Slovēnija pelnīti izcīnīja zelta medaļas. Mēs spēles pirmajā puslaikā neturējāmies pie sava plāna, dodot iespējas pretiniekiem gūt daudz punktu ātrajos uzbrukumos. Slovēnijas izlase šajā turnīrā demonstrēja NBA basketbola ātrumu. Mēs pēdējo četru gadu laikā trīs reizes esam tikuši pie sudraba medaļām, taču kādu dienu Serbija izcīnīs arī zeltu," sacīja Džordževičs.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase dalību turnīrā noslēdza pēc ceturtdaļfināla, kurā ar 97:103 zaudēja nākamajiem čempioniem slovēņiem. Ainara Bagatska trenētā komanda turnīru noslēdza piektajā vietā, kas ir komandas labākais sasniegums kopš neatkarības atgūšanas, piedevām tā zaudēja tikai nākamajiem finālistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi