Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Drameha paliek TTT Rīga rindās

Basketbola klubs TTT Rīga vienojies par viena gada līgumu ar Zviedrijas sieviešu valstsvienības aizsardzi Bintu Dramehu, ceturtdien teikts kluba paziņojumā.

Drameha TTT Rīga rindās debitēja 2019.gada 5.oktobrī Latvijas - Igaunijas - Lietuvas līgas mājas spēlē pret Viļņas Kibirkštis-MRU.

Basketboliste kļuva par komandas rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju Eirolīgā, 12 spēlēs vidēji 31,1 minūtē mačā gūstot 14,6 punktus, izcīnot 6,3 atlēkušās bumbas, izdarot 2,2 rezultatīvas piespēles un nopelnot lietderības koeficientu 13,8. Eirolīgā sportiste spēlēs ceturto sezonu.

"Binta ir viena no Zviedrijas izlases līderēm. Lieliski pierādīja sevi Eirolīgā, kļūstot par TTT rezultatīvāko spēlētāju," saka kluba galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. "Dramehas lieliskās cilvēciskās īpašības un, protams, pienesums komandai nelika mums ne brīdi vilcināties un turpināt sadarbību. Ceram, ka viņa savā izaugsmē spers vēl vienu soli uz priekšu un palīdzēs mums sasniegt visaugstākos mērķus."

Zviedriete 11 Eirolīgas spēlēs guva vismaz desmit punktus. Sensacionālajā uzvarā pār Jekaterinburgas UGMK viņa izcēlās ar 25 punktiem, sešām atlēkušajām un trīs pārķertām bumbām, bet līdzjutēju balsojumā tika nosaukta par Eirolīgas piektās kārtas vērtīgāko spēlētāju. Viņa arī dalīja otro vietu iemestajos tālmetienos.

Latvijas - Igaunijas - Lietuvas līgā aizsardze desmit spēlēs vidēji 22 minūtēs mačā atzīmējās ar 10,8 punktiem un 5,4 izcīnītām bumbām zem groziem, kā arī 4,3 rezultatīvām piespēlēm un lietderības koeficientu 16,0. Pavisam 22 cīņās viņa guva 283 punktus, izcīnīja 129 bumbas un izdarīja 69 piespēles.

Zviedrijas valstsvienības sastāvā basketboliste izcīnīja sesto vietu 2019.gada Europas čempionātā - augstāko komandas vēsturē - un pirmo reizi nopelnīja ceļazīmi uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Karjeras laikā Drameha spēlējusi Zviedrijas, Francijas, Krievijas, Turcijas, Ungārijas, Itālijas, Spānijas un Latvijas klubos.

Jau ziņots, ka ceturtdien TTT Rīga paziņoja arī par Ilzes Jākobsones pievienošanos komandai.

TTT Rīga aizvadītajā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

TTT Rīga klubu 2007.gadā dibināja Rīgas dome un SIA "Rīgas satiksme".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi