Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Džeimss par vērtīgāko NBA spēlētāju uzskata pats sevi

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Klīvlendas Cavaliers zvaigzne Lebrons Džeimss par šīs regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju uzskata pats sevi, lai gan šī balva viņam, visticamāk, nepienāksies.

"Es balsotu par sevi," lakoniski noteica trīskārtējais NBA čempions. "Protams, man iepriekš bijušas vairākas neticamas sezonas, taču šobrīd demonstrētais sniegums ir labākais, ko varu demonstrēt. Es noteikti balsotu par sevi. To saku no pilnīga basketbolista skatupunkta."

Par galveno regulārās sezonas vērtīgākā spēlētāja balvas kandidātu tiek minēts Džeimss Hārdens, kura pārstāvētā Hjūstonas Rockets ir līgas līdervienība.

Džeimss aizvada savu 14.sezonu pasaules spēcīgākajā basketbola līgā un šosezon izcēlies ar vidēji 27,6 punktiem mačā. Tāpat viņš caurmērā sakrājis 9,1 rezultatīvu piespēli un 8,6 atlēkušās bumbas, bet 75 cīņu laikā viņš metienus realizējis ar 54,7% precizitāti. Uzbrucējs šosezon ir trešais rezultatīvākais spēlētājs līgā, priekšā palaižot tikai Hārdenu (30,7 punkti vidēji spēlē) un Entoniju Deivisu (28,3).

Karjeras laikā 33 gadus vecais Džeimss četras reizes atzīts par līgas regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju, kā arī trīsreiz saņēmis finālsērijas vērtīgākā spēlētāja apbalvojumu. Tāpat viņš 14 reizes piedalījies NBA Zvaigžņu spēlē, kā arī debijas sezonā NBA tika nosaukts par vērtīgāko līgas pirmgadnieku.

Aizvadītajā naktī Cavaliers izbraukumā ar 118:105 (22:26, 42:28, 31:24, 23:27) pārspēja Šarlotes Hornets. Viesu līderis šajā cīņā atzīmējās ar 41 punktu, desmit atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Džeimss šajā mačā guva vismaz desmit punktus jau 866.spēlē pēc kārtas un atkārtoja leģendārā Maikla Džordana rekordu.

Cavaliers komanda pašlaik Austrumu konferencē ierindojas trešajā vietā ar 45 uzvarām 75 spēlēs, tomēr dalību izslēgšanas turnīrā Klīvlendas vienība jau ir nodrošinājusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi