Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Džeimss un citas NBA zvaigznes vēl Porziņģim ātru atveseļošanos

Daudzas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes, tostarp Lebrons Džeimss, otrdien sociālajos tīklos neslēpa savu sarūgtinājumu un steidza veltīt ātru atveseļošanos Ņujorkas Knicks un Latvijas basketbola spīdeklim Kristapam Porziņģim, kurš guva smagu ceļgala saišu traumu, kuras dēļ viņam sezona noslēgusies.

Jau ziņojām, ka Porziņģis otrdien sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

Ņujorkas Knicks komanda savā laukumā ar rezultātu 89:103 (26:25, 20:25, 17:26, 26:27) kapitulēja Milvoki Bucks, latvietim laukumu atstājot, kad viņš 11 minūšu laikā bija sametis desmit punktus.

Incidents notika otrās ceturtdaļas sākumā, kad Porziņģis pēc bumbas trieciena grozā no augšas sadūrās ar Bucks lielāko zvaigzni Janni Adetokunbo, neveiksmīgi piezemējās un uzreiz sāpēs saķēra kreiso ceļgalu.

Stundu pēc spēles Knicks komanda apstiprināja, ka latvietis sarāvis kreisā ceļgala krusteniskās saites. Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz deviņus mēnešus, bet bieži vien ieilgst aptuveni gada garumā. Paredzams, ka Porziņģim tuvākajā laikā tiks veikta operācija un tikai pēc tās tiks noteikts aptuvenais atlabšanas laiks.

"Pēc tam, kad redzēju šīs epizodes video, cerēju uz labākām ziņām. Labākie vēlējumi un ātru un veiksmīgu atveseļošanos," savā Twitter kontā rakstīja Klīvlendas Cavaliers līderis Džeimss, kurš pirms nepilnām divām nedēļām bija izvēlējies Porziņģi savā komandā dalībai NBA Visu Zvaigžņu spēlē, taču tagad liepājniekam šis mačs ies secen.

"Sūtu lūgšanas savam labam draugam un vēl lieliskākām sāncensim. Ceru, ka tu ātri atveseļosies," rakstīja Adetokunbo.

"Nolādēts vecīt... @kporzee (Porziņģa vārds Twitter) atgriezies stiprāks brāl," rakstīja Jūtas Jazz līderis Rūdijs Gobērs.

"Sasodīts, ienīstu skatīties uz to, kas notika ar @kporzee. Viņam šī bija satriecoša sezona. Atgriezies stiprāks un labāks brāl," piebalsoja Losandželosas Clippers centrs Deandrē Džordans.

Savukārt Minesotas Timberwolves līderis Karls Entonijs Taunss, kurš kopā ar Porziņģi pirms trim gadiem tika izraudzīts NBA draftā, notikušo ar latvieti nodēvēja par šausminošu. "Lūdzos par savu čali @kporzee. Tas ir kaut kas traks, taču zinu, ka viņš atgriezīsies vēl labāks nekā jebkad iepriekš," rakstīja Taunss.

Jau vēstīts, ka Porziņģim 18.februārī bija plānots kļūt par pirmo latviešu basketbolistu NBA Visu zvaigžņu spēlē. Zīmīgi, ka pēdējo dienu laikā jau vairāki starp Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem iebalsotie spēlētāji guvuši traumas un viņus nācies nomainīt. Tieši Lebrona Džeimsa komandā no sastāva izkrituši arī Demarkuss Kazins, Džons Vols un Kevins Lavs.

Šajā sezonā pirms otrdienas mača Porziņģis 47 spēlēs bija vidēji guvis 22,9 punktus. Savukārt ar vidēji 2,4 blokiem viņš ir visas līgas līderis.

Porziņģis līdz ar to nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā paredzētajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs un, visticamāk, izlaidīs arī nākamās NBA sezonas sākumu. Porziņģa un Knicks debitanta līmeņa līgums ir spēkā arī uz nākamo sezonu, tomēr jau šajā vasarā Knicks būs tiesīgi piedāvāt Porziņģim daudzu gadu kontraktu, kas varētu pietuvoties 150 miljonu dolāru apmēram.

Iepriekš šosezon 29.novembrī Porziņģis guva potītes traumu. Kaut no malas epizode izskatījās šausminoša, latvieša veselības problēmas izrādījās nebūtiskas un viņš izlaida vien divas spēles. Savukārt decembrī viņš piespēles laikā pamežģīja kāju un arī izlaida sekojošās divas spēles.

Trīs sezonu laikā Porziņģis traumu vai slimību dēļ līdz šim bija izlaidis 33 spēles, no kurām septiņas šosezon.

Ņujorkas Knicks vienība ar 23 uzvarām 55 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 11.vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi