Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Džeimss un Durents saņem vislielāko balsu skaitu starp Visu zvaigžņu spēles spēlētājiem

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji Lebrons Džeimss un Kevins Durents starp Visu zvaigžņu spēles basketbolistiem saņēmuši visvairāk balsu.

NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 7.martā Atlantā. Parasti meistarību konkursi noris vienā dienā, bet nākamajā ir zvaigžņu mačs. Šogad Covid-19 dēļ veiktas korekcijas programmā. Prasmju un tālmetienu konkurss notiks pirms Zvaigžņu spēles, bet puslaikā basketbolisti demonstrēs savas "slam dunk" prasmes.

Durents būs Austrumu konferences komandas kapteinis, bet Džeimss Rietumu konferences. Abi kapteiņi 4.martā piedalīsies Visu zvaigžņu spēles draftā, kur izvēlēsies sev komandas biedrus.

Līdzjutējiem līdz ceturtdienai bija iespēja balsot par basketbolistiem, kurus viņi vēlētos redzēt kādā no komandu starta pieciniekiem. Fani katrā konferences komandas starta pieciniekā varēja iebalsot divus aizsargus un trīs uzbrukuma tipa spēlētājus.

23.februārī noslēgsies treneru balsojums par septiņiem rezervistiem, kuri tiks iekļauti katras komandas sastāvā.

Rietumu konferences komandas starta pieciniekā iebalsots Džeimss (Losandželosas "Lakers"), Stefens Karijs (Goldensteitas "Warriors"), Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks"), Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets") un Kavai Lenards (Losandželosas "Clippers").

Austrumu konferences komandā iebalsoti Durents, viņa komandas biedrs Bruklinas "Nets" rindās Kairijs Ērvings, Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks"), Bredlijs Bīls (Vašingtonas "Wizards") un Žoels Embīds (Filadelfijas "76ers").

Šī būs pirmā Zvaigžņu spēle, kad abu komandu starta pieciniekā ir iebalsoti piecu dažādu valstu pārstāvji, kuri nepārstāv Ziemeļameriku. Viņu vidū ir Adetokunbo (Grieķija), Dončičs (Slovēnija), Embīds (Kamerūna), Ērvings (Austrālija) un Jokičs (Serbija). Iepriekšējais rekords bija četri spēlētāji no dažādām pasaules valstīm.

Džeimsam šī būs jau 17. Zvaigžņu spēle, kas ir trešais visu laiku labākais rādītājs NBA. Par divām vairāk ir leģendārajam Karimam Abdulam-Džabaram un aizsaulē aizgājušajam Kobem Braientam. Džeimss ir arī visu laiku rezultatīvākais Visu zvaigžņu spēles basketbolists - 385 punkti.

Tikmēr Bīls, kurš šosezon ir rezultatīvākais NBA spēlētājs, vēl ne reizi nav bijis iebalsots Visu zvaigžņu spēles sākumsastāvā.

Džeimss kopumā ieguva 5 922 554 balsis, bet Durents nopelnīja 5 567 106 balsis. Starp aizsargiem līderi ar 5 481 033 balsīm bija Karijs, kā arī Bīls, kurš saņēma 3 485 051 balsis.

Balsošanas laikā līdzjutēji varēja vienu reizi dienā balsot ar NBA lietotnes palīdzību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com". Tāpat ik dienu varēja balsot sociālajā vietnē "Twitter", līdzās tēmturim #NBAAllStar "tvītojot" vai "retvītojot" tēmturi ar basketbolista vārdu un uzvārdu vai atzīmējot viņa lietotājvārdu.

Piecās dienās - 30.janvārī, 2., 4., 13. un 16.februārī - atdotajām balsīm bija divtik liela vērtība.

Tāpat kā līdzjutēji, starta piecinieku izvēlē piedalījās NBA spēlētāji un mediji. Piekto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam bija 50% nozīme, kamēr pa 25% deva šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji.

Iepriekšējā sezonā Čikāgā NBA Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā tālmetienu konkursā latvietis Dāvis Bertāns izcīnīja trešo vietu.

Pirms trim sezonām starp rezervistiem Visu zvaigžņu spēlei tika izraudzīts Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. Porziņģis pirms četriem gadiem uzvarēja programmā iekļautajā meistarības konkursā, tāpat viņš divreiz spēlēja NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā. Savā debijas sezonā jauno zvaigžņu spēlē piedalījās arī Rodions Kurucs.

2020.gadā zvaigžņu spēlē Lebrona Džeimsa komanda ar 157:155 uzvarēja Jaņņa Adetokunbo vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi