Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Džeimss vismaz desmit punktus gūst 866.spēlē pēc kārtas; atkārto Džordana rekordu

Viena no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spožākajām zvaigznēm Lebrons Džeimss trešdien guva vismaz desmit punktus jau 866.spēlē pēc kārtas un atkārtoja leģendārā Maikla Džordana rekordu.

Džeimsa pārstāvētā Klīvlendas Cavaliers komanda trešdien izbraukumā ar 118:105 (22:26, 42:28, 31:24, 23:27) pārspēja Šarlotes Hornets. Viesu līderis šajā cīņā atzīmējās ar 41 punktu, desmit atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Šī bija jau 866.spēle pēc kārtas, kad Džeimss gūst vismaz desmit punktus. Šo sēriju viņš iesāka 2007.gada 6.janvārī. Tas ir leģendārā Džordana rekorda atkārtojums, kurš tikpat mačos pēc kārtas vismaz desmit punktus guva laikā no 1986. līdz 2001.gadam.

"Vienmēr, kad tieku salīdzināts ar Maiklu vai citiem lieliskiem spēlētājiem, tas man liek apzināties, ka dzīvē daru pareizo lietu," norādīja Džeimss. "Tomēr mana vienīgā motivācija ir mīlestība pret basketbolu."

Cavaliers komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt viens no līderiem Kevins Lavs, jo iepriekšējā mačā pret Maiami Heat viņš iedzīvojās smadzeņu satricinājumā.

Uzvarētāju sastāvā 19 punktus iemeta arī Ērls Smits, kamēr Džefam Grīnam 18 punkti.

Savukārt Hornets sastāvā 21 punktu guva Kemba Vokers, kurš līdz ar to kļuvis par kluba visu laiku rezultatīvāko basketbolistu.

Zīmīgi, ka savas karjeras laikā Vokers zaudējis visos 26 mačos, kad spēlējis pret komandām, ko pārstāv Džeimss.

Cavaliers komanda pašlaik izmisīgi cenšas nosargāt trešo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, jo tās tuvākā sekotāja Filadelfijas 76ers savā laukumā ar 118:101 (37:28, 30:35, 26:17, 25:21) pārspēja savainotā Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas Knicks.

Filadelfijas klubam tas bija jau astotais panākums pēc kārtas - tik gara uzvaru sērija tam nebija padevusies kopš 2003.gada, kad laikā no 12.februāra līdz 3.martam tika gūtas deviņas uzvaras.

Mājiniekiem ar 26 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Dario Saričs.

Tikmēr Knicks šis bija ceturtais zaudējums pēdējo piecu maču laikā un tai jau labu laiku zudušas izredzes sasniegt NBA izslēgšanas turnīru. Savu pēdējo šīs sezonas maču Ņujorkas vienība aizvadīs 12.aprīlī pret Cavaliers.

Knicks sastāvā pa 22 punktiem trešdien iemeta Maikls Bīzlijs un Emanuels Mudiejs.

Citā trešdienas mačā Karls Entonijs Taunss sasniedza savas NBA karjeras rezultativitātes rekordu un ar 56 punktiem palīdzēja Minesotas Timberwolves ar 126:114 (34:32, 31:25, 33:31, 28:26) savā laukumā pieveikt Atlantas Hawks.

Minesotas komandai šis bija svarīgs panākums, jo tā cīnās par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, kur nav spēlējusi kopš 2004.gada.

Piekto uzvaru pēc kārtas guvusi Bostonas Celtics, kas bez Kairija Ērvinga un Ela Horforda izbraukumā ar 97:94 (18:24, 30:15, 19:32, 30:23) uzveica Jūtas Jazz.

Ceļgala problēmu dēļ Ērvingam dota atpūta līdz pat regulārā čempionāta beigām.

Uzvaru viesiem no Bostonas ar pēdējo sekunžu tālmetienu ceturtdien nodrošināja Džeilens Brauns, kurš ar 21 punktu bija rezultatīvākais Celtics sastāvā.

Turnīra Austrumu konferences kopvērtējuma līdere joprojām ir Toronto Raptors, kam ir 55 uzvaras 75 mačos, bet tai seko Bostonas Celtics ar 52 panākumiem 75 cīņās, kamēr trešā ar 45 uzvarām 75 dueļos ir Cavaliers.

Raptors, Celtics, Cavaliers, 76ers un Indiānas Pacers vienības jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr 11.vietā ir Knicks, kam ir 27 uzvaras 76 cīņās.

Savukārt Rietumu konferencē pirmajā vietā ir Hjūstonas Rockets ar 61 uzvaru 75 mačos, bet otrajā pozīcijā atrodas Goldensteitas Warriors ar 54 panākumiem 74 spēlēs, kamēr Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio Spurs ir sestajā vietā ar 43 uzvarām 75 dueļos.

Rietumu konferencē ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru pagaidām nodrošinājušas tikai Rockets un Warriors vienības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi