Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dzims jaunas zvaigznes

Pirms gada OlyBet Latvijas Basketbola līgas jauno sezonu vietējie līdzjutēji sagaidīja ar pastiprinātu interesi, jo čempionāts solījās būt spraigs, ar trim titula pretendentiem un nebūt ne bezzobainiem sekotājiem. Savukārt trešdien startējošās jaunās sezonas priekšvakarā kopaina uz pašmāju basketbola līgas eliti ir pieticīgāka.

Tikai nedēļu iepriekš kļuva zināms, ka desmit komandu vietā LBL spēlēs vien deviņas (Barons kvartāls pieteikums dalībai čempionātā tika anulēts), bet Jūrmalas komanda tikai pagājušajā ceturtdienā saņēma zaļās gaismas signālu, lai varētu uzsākt gatavošanos dalībai čempionātā. Vasarā par finansēm un budžetu galvu lauzīja vairāki reģionu klubi. Lai gan lielākajai daļai izdevās panākt izstieptā rokā turētās cepures piepildīšanu, iegūto līdzekļu pietiek lielākoties iztikas minimumam un pieredzes krāšanas iespēju sniegšanai vietējiem jauniešiem, nevis divu pašmāju basketbola vaļu drošo pozīciju apdraudēšanai. Pašreizējais čempions VEF Rīga un BK Ventspils šoreiz ir neapstrīdami favorīti uz zelta pavasari, bet pārējās komandas cīnīsies par citiem mērķiem.

Rīdzinieki starpsezonā zaudēja divus līderus. Uz ārzemēm pārcēlušies čempionu divi no trim kluba rezultatīvākajiem pagājušās sezonas spēlētājiem Jānis Blūms un Mārtiņš Meiers. Jāņa Gailīša rīcībā gan palicis Mareks Mejeris, no Ventspils uz Rīgu atpakaļ atsaukts veterāns Kristaps Janičenoks, kurš aicināts komandā aizstāt pieredzējušo snaiperi Blūmu. Kluba rindās vairs nav arī Armanda Šķēles un visu pērno leģionāru. Jauno viesspēlētāju pulkā pašlaik ir tikai meksikāņu saspēles vadītājs Alekss Peress un amerikāņu aizsargs Antvans Skots.

Savukārt BK Ventspils starpsezonas transfēru tirgū bija krietni aktīvāki. Ventspils klubs papildinājis sastāvu ar puertorikāni Emanuelu Ubilju, kurš izcēlies Nīderlandes, Ungārijas un Čehijas līgās, amerikāņu uzbrucējiem Maiku Brusevicu un Bleiku Hamiltonu, kuram iepriekšējā sezona Ziemeļamerikā bijusi iespaidīga, kā arī lietuviešu centru vai spēka uzbrucēju Jūliju Juciku, kuram pēdējās divās sezonās Lietuvos rytas rindās netika dotas pietiekami labas iespējas sevi pierādīt. Tāpat klubā atgriezies bijušais Valmiera/Ordo kapteinis Artūrs Bērziņš un 2016. gadā ar Ziemeļvidzemes klubu sensacionāli čempionātā triumfējušais galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Visu rakstu un ekspertu komentārus lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi