Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

EČ rīkošanai LBS gatava no Rīgas domes saņemt arī pusi no pieprasītās summas

Latvijas Basketbola savienība (LBS) ir gatava no Rīgas domes saņemt arī pusi no Eiropas čempionātam sieviešu basketbolā rīkošanai pieprasītās summas, kas būtu 75 000 eiro apmērā, aģentūrai LETA teica organizācijas prezidents Valdis Voins.

Domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien plkst.15 lems par finansiālu atbalstu čempionāta norisei, bet darba kārtībai pievienotais atzinums liecina, ka pašvaldība atbalsta 75 000 eiro novirzīšanu šim mērķim.

Savukārt darba kārtībā pievienotā LBS vēstule apliecina, ka Rīgas tūrisma attīstības birojs čempionāta rīkošanai pērnā gada bija plānojis piešķirt 150 000 eiro, vienlaikus norādot, ka konkrēts lēmums par piešķiramo summu tiks pieņemts pēc pašvaldības budžeta 2019.gadam apstiprināšanas. Patlaban no domes budžeta čempionāta rīkošanai ir paredzēti 50 000 eiro, tādēļ LBS lūdz summu palielināt līdz 150 000 eiro.

Domes Finanšu un administrācijas lietu komiteju šodien apmeklēs arī Voins un LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

"Skatīsimies, ko šodien lems, bet esam gatavi, ka tie varētu būt arī 75 000 eiro. Nevaram iespaidot šo procesu. Vēl strādājam pie visām sadaļām, kur varētu iegūt papildu līdzekļus. Tuvojoties Eiropas čempionātam, sapratīsim gala izmaksas un tad lemsim, ko darīt. Šobrīd vēl netiek skatīts jautājums par aizņēmumu," norādīja Voins.

Jau iepriekš Voins pieļāva iespēju, ka varētu tikt ņemts aizņēmums, piemēram, no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA), tomēr uz šādu iespēju viņš skatās nelabprāt.

"Meklēsim ceļu, bet ir skaidrs, ka Eiropas čempionāts Latvijā notiks," pārliecību pauda LBS prezidents.

LBS prasīja papildus līdzekļus no valsts un pašvaldības, jo esot izveidojies turnīra izmaksu sadārdzinājums 274 240 eiro apmērā. Ministru kabinets nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem čempionāta finālturnīra organizēšanai Rīgā piešķirt 90 000 eiro, pārējos līdzekļus mudinot LBS meklēt, piesaistot sponsorus vai citus finansējuma avotus.

"Grūti spriest, cik cerīgi ir saņemt valsts atbalstu, pagaidām to nezīlējam. Esam panākuši to, ka FIBA ļāvusi nedaudz samazināt atsevišķas čempionāta kvalitātes prasības, kas dod zināmu ietaupījumu," teica Voins, piebilstot, ka ietaupījums ir apmēram 43 000 eiro apmērā. "Sponsoru sadaļa, kas bija tāmē, ir principā izpildīta, varbūt vēl ir kādas iespējas saņemt līdzekļus, bet pie tā ir aktīvi jāstrādā."

Voins uzsvēra, ka sponsoru līdzekļus piesaistīt nav viegli. "Ne pirmo gadu strādājam šajā lauciņā un zinām, ko katrs var dot."

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi