Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Eirolīgas klubi pagaidām oficiāli akceptējuši latviešu dalību tikai spēlē Melnkalnē

Eirolīgas klubi pagaidām oficiāli akceptējuši Latvijas basketbolistu dalību tikai 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē Melnkalnē, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvija piektdien Rīgā tiksies ar Spāniju, bet trīs dienas vēlāk Podgoricā spēkosies ar Melnkalni. Latvijas izlase kopā sanāca šīs nedēļas sākumā, lai uzsāktu sagatavošanos izšķirošajām cīņām.

Pēc ceturtdien un piektdien paredzētajiem Eirolīgas mačiem komandai pievienosies Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (abi - Pirejas Olympakos), Dairis Bertāns (Milānas AX Armani Exchange Olimpia), Žanis Peiners (Stambulas Dariššafaka Tekfen) un Rolands Šmits (Barselonas Lassa).

Piektdien Rīgā ieradīsies Strēlnieks, Timma, Bertāns un Šmits, bet svētdien Podgoricā izlases rindas papildinās Peiners.

Pirejas, Milānas un Barselonas klubi pagaidām oficiāli akceptējuši Latvijas basketbolistu līdzdalību tikai 25.februāra spēlē.

"Komanda ir pilnā sastāvā, varam pilnvērtīgi gatavoties cīņai ar Spānijas izlasi. Eirolīgas klubu basketbolistu iespējamā pievienošanās darbu neietekmē, jo, ņemot vētrā klubu nostāju un spēlētāju ceļošanas grafiku, jābūt gataviem spēlēt bez viņiem," LBS citē Latvijas izlases galvenā trenera Arņa Vecvagara teikto.

"Svarīgi būs sākt spēli ar lielāku enerģiju, nekā to izdarījām pirmajā spēlē Madridē. Spāņu sastāvs atšķiras no tā, ar ko laukumā tikāmies septembrī, bet stils būs atpazīstams - ātrs, agresīvs basketbols. Agresivitātē nedrīkstam atpalikt un, zinot, ka arēnas tribīnes būs pilnas, nešaubos, ka līdzjutēju atbalsts mums palīdzēs tādiem būt," uzsver Vecvagars.

Spānijas izlases sastāvā spēlei Rīgā gatavojas tikai trīs basketbolisti, kuri septembrī piedalījās mačā Madridē - saspēles vadītājs un izšķirošā groza autors Kino Koloms, kā arī uzbrucēji Sebass Saizs un Havjers Beirans. Spānijas izlase Rīgā ieradīsies ceturtdien vakarā un Arēnas Rīga grozus izmēģinās tikai piektdien rīta treniņā.

Ja Latvijas izlase uzvarēs Spāniju, pret Melnkalni tai Pasaules kausa ceļazīmes iegūšanai derēs uzvara ar jebkādu pārsvaru. Savukārt, ja latvieši zaudēs spāņiem, bet Melnkalne uzvarēs Ukrainas basketbolistus, Latvijai pret melnkalniešiem būs nepieciešama uzvara ar vismaz desmit punktu pārsvaru.

I grupas kopvērtējumā pēc desmit kārtām līdere ar astoņām uzvarām ir Spānija, bet par vienu panākumu mazāk ir Turcijai. Abas izlases jau ir nodrošinājušas iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Tālāk ar sešām uzvarām seko Melnkalne un Latvija, kamēr Ukrainai ir piecas uzvaras. Savukārt pēdējā, sestā, ar diviem panākumiem ir Eiropas čempione Slovēnija.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Latvijas izlases kandidātu sastāvs mačiem pret Spāniju un Melnkalni:

Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (abi - Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Itālija), Žanis Peiners (Stambulas "Dariššafaka Tekfen", Turcija), Rolands Šmits (Barselonas "Lassa", Spānija), Kaspars Vecvagars ("Jūrmala"/"Betsafe"), Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis, Ingus Jakovičs (abi - "Ventspils"), Jānis Blūms (Permas "Parma", Krievija), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Mareks Mejeris (visi - "VEF Rīga"), Ojārs Siliņš (Avelīno "Sidigas", Itālija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Rolands Freimanis (Lemnosas "Ifaistos", Grieķija), Aigars Šķēle (Antibas "Sharks", Francija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi