Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Ventspils basketbolisti FIBA Čempionu līgas spēles pagarinājumā uzvar MHP Riesen

Latvijas čempione basketbolā Ventspils otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupu turnīra A grupas piektās kārtas mačā savā laukumā ar 93:92 (17:23, 23:26, 25:10, 19:25, 9:8) pagarinājumā uzvarēja Vācijas vienību Ludvigsburgas MHP Riesen.

Līdz ar to ventspilnieki tikuši pie savas otrās uzvaras turnīrā.

Ventspils sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Māris Gulbis, kamēr 18 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Džonatans Erledžs. Savukārt 17 punkti un 13 rezultatīvas piespēles Āronam Džonsonam, bet Rihards Lomažs sameta 16 punktus,

Abas komandas šo maču sāka līdzvērtīgā cīņā, tomēr ievadā nelielu iniciatīvu izdevās iegūt Ventspilij, kas pēc Usmana Dramē "sodiņiem" izvirzījās vadībā ar 9:5. Šāda vadība mājiniekiem gan nebija uz ilgu laiku, turklāt pirmās ceturtdaļas vidū viesi no Vācijas veica 10:2 izrāvienu un panāca jau 15:11 sev par labu. Tobrīd iniciatīvu jau bija ieguvuši MHP Riesen basketbolisti, kuri turklāt pirmās desmit minūtes noslēdza ar diviem gūtiem punktiem un sešu punktu vadību (23:17).

Otro ceturksni Ludvigsburgas komanda sāka ar precīzu trīspunktnieku, vēl vairāk palielinot savu vadību, tomēr Ventspils pretiniekus tālāk nepalaida. Tiesa, Latvijas čempioniem bija problēmas ar deficīta likvidēšanu, taču otrās ceturtdaļas vidū izdevās lauzt spēles gaitu, kad ar vairākiem precīziem trejačiem izcēlās Džonsons un Gulbis. Tas ventspilniekiem ļāva pietuvoties līdz 36:38.

Noslēdzošajās pirmā puslaika minūtēs Ventspils uzbrukums gan nedaudz iestrēga, bet lielajā pārtraukumā MHP Riesen devās ar deviņu punktu vadību - 49:40.

Otro puslaiku Ventspils iesāka ar lielisku aizsardzību, jo teju piecas minūtes neļāva pretiniekiem gūt nevienu punktu, kamēr pašiem izdevās pietuvoties līdz minimumam (48:49). Turpinājumā Ludvigsburgas komanda gan atguva punktu gūšanas garšu, bet laukumā bija vērojama ļoti līdzvērtīga vienību divcīņa. Viesi no Vācijas gan spēja kādu brīdi noturēt vadību, tomēr nepilnas trīs minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām Gulbis ar kārtējo tālmetienu panāca neizšķirtu 54:54, bet brīdi vēlāk Erledžs ar diviem precīziem soda metieniem pēc ilgāka pārtraukuma izvirzīja ventspilniekus vadībā.

Trešā ceturkšņa izskaņā Latvijas čempioni bija uz viļņa, kas noslēdzošās desmit pamatlaika minūtes ļāva iesākt ar sešu punktu vadību (65:59).

Vēl noslēdzošā ceturkšņa ievadā Ventspils spēja atrauties līdz septiņiem punktiem (68:61), tomēr pēc tam MHP Riesen pakāpeniski rezultāta starpību samazināja. Pēdējās minūtes ritēja saspringtā cīņā, bet nepilnas trīs minūtes līdz beigām viesiem izdevās divi uzbrukumi pēc kārtas, kas viņiem ļāva izvirzīties vadībā jau ar 80:76. Ar soda metienu palīdzību Ventspils trīs punktus atguva, tomēr sekojošajā uzbrukumā Vācijas komanda atbildēja ar diviem punktiem.

Rezultātam esot 81:84, ventspilniekiem bija tiesības uz pēdējo pamatlaika uzbrukumu, kad līdz tā beigām bija palikušas 14 sekundes. Tomēr Lomažs jau savlaicīgi izlēma uzbrukt un iemeta tālmetienu, tādējādi panākot neizšķirtu. Tas jau pēdējā uzbrukuma iespējas deva MHP Riesen vienībai - tobrīd līdz beigām bija palikušas 7,3 sekundes, bet sāncenšiem, izpildot sarežģītu pustālo metienu, izraut uzvaru neizdevās.

Līdz ar to šī mača liktenis noskaidrojās pagarinājumā, ko lieliski sāka Ventspils - seši gūti punkti pēc kārtas, no kuriem piecus guva pamatlaika beigu varonis Lomažs. Lai arī ventspilnieki kādu brīdi nosargāja solīdu pārsvaru, pēdējā minūtē viesi ar precīzu trejaci samazināja starpību līdz minimumam (92:93).

Kad līdz pagarinājuma beigām bija atlikušas 4,7 sekundes, Ludvigsburgas komanda varēja veikt pēdējo uzbrukumu, tomēr ventspilnieki atzīstami nospēlēja aizsardzībā, nodrošinot uzvaru.

Vēl pagājušajā sezonā MHP Riesen spēlēja Čempionu līgas finālčetriniekā, izcīnot ceturto vietu, bet šosezon tai klājas krietni pieticīgāk, jo piedzīvojusi zaudējumus visās piecās turnīra cīņās.

Vēl trešdien A grupas ietvaros Krievijas klubs Ņižņij Novgorod savā laukumā ar 85:71 (20:12, 25:22, 22:20, 18:17) uzvarēja Francijas čempionus Le Mans, bet Spānijas komanda Mursijas UCAM viesos ar 87:68 (19:14, 20:23, 20:12, 28:19) uzveica Polijas labāko vienību Vloclavekas Anwil.

Vēl trešdien Itālijas komanda Avelīno Sidigas uzņems Bandirmas Banvit no Turcijas.

Šobrīd grupas kopvērtējuma vadībā ar uzvarām visās piecās spēlēs atrodas UCAM, kam ar trim panākumiem četros mačos seko Banvit un Sidigas. Savukārt pa divām uzvarām piecās spēlēs ir Ņižnij Novgorod, Anwil, Le Mans un Ventspils kontā, kamēr MHP Riesen zaudējusi visās piecās spēlēs un ir pēdējā starp astoņām grupas vienībām.

Čempionu līgas pirmajā turnīra mačā ventspilnieki ar 78:99 zaudēja Anwil, otrajā cīņā ar 85:91 piekāpās UCAM, bet trešajā spēlē tika arī pie pirmās uzvaras, jo savu skatītāju priekšā ar 86:80 tika apspēlēta Banvit. Pēc tam gan ceturtajā mačā viesos ar 76:91 tika zaudēts Le Mans.

Tikmēr MHP Riesen ar 76:89 piekāpās Banvit, tad sekoja neveiksme ar 77:96 pret Sidigas, kā arī divi zaudējumi pret Le Mans ar 54:64 un Anwil ar 85:93.

Ludvigsburgas klubs Vācijas čempionātā šosezon guvis divas uzvaras sešās spēlēs, kas kopvērtējumā tai ļauj atrasties 14.vietā 18 klubu konkurencē.

Savukārt Ventspils komanda OlyBet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas kopvērtējumā ieņem otro vietu, jo guvusi septiņas uzvaras astoņās spēlēs, atpaliekot vien no Igaunijas čempiones Tallinas Kalev/Cramo, kas uzvarējusi visās septiņās cīņās.

Ventspils šajā starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kā arī pievienojušies leģionāri Entonijs Bīns, Džonatans Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

Ventspilnieki jau sezonas ievadā saskārušies ar sastāva problēmām - pleca trauma uz vairākiem mēnešiem no ierindas izsitusi Antropu, kamēr veselības likstas piemeklējusi Ronaldu Zaķi.

Nolūkā stiprināt garo galu Ventspils noslēgusi pārbaudes laika līgumu ar iepriekš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas Knicks sistēmā esošo centru Usmanu Dramē.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

Ventspils iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi