Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: Ventspils pārspēj VEF Rīga komandu

Pagājušās sezonas valsts čempione Ventspils sestdien OlyBet Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas regulārā turnīra mačā viesos ar 90:89 (20:21, 19:16, 30:23, 21:28) uzvarēja principiālos pretiniekus VEF Rīga.

Ventspils sastāvā 18 punktus guva Māris Gulbis un Rihards Lomažs, bet 17 punktus Ārons Džonsons.

Savukārt VEF Rīga labā Stīvs Zeks iemeta 19 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, kamēr 17 punkti Marekam Mejerim.

Pirmajā puslaikā starp abām komandām dominēja ļoti līdzvērtīga cīņa, vadībā esot te vienai, te otrai. Pirmajā spēles daļā nevienai no vienībām neizdevās iegūt lielāku pārsvaru par pāris punktiem, bet lielajā atpūtā ar divu punktu handikapu devās Ventspils (39:37).

Cīņas gaita izmainījās otrajā puslaikā, kad ik pa laikam atrāvienus veica ventspilnieki. Pēc Džonsona un Gulbja veiksmēm uzbrukumā Kurzemes klubs guva sešus punktus pēc kārtas un panāca 50:44. Pakāpeniski VEF Rīga gan spēja atspēlēties, cīņas 25.minūtē Artim Atem ar tālmetienu panākot 52:52. Turpinājumā abas vienības vēl apmainījās veiksmīgiem uzbrukumiem, bet trešās ceturtdaļas beigās Ventspils atrāvās jau līdz 69:60, ar kādu rezultātu arī sākās pamatlaika noslēdzošās desmit minūtes.

Ventspils bija uz viļņa arī ceturtās ceturtdaļas ievadā, jo pa trejacim realizēja Džonsons un Džonatans Erledžs, kurš arī iemeta divus soda metienus. Tas astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām ļāva iegūt jau 17 punktu vadību. Vienubrīd VEF Rīga basketbolisti izskatījās apjukuši un nespēja rast nekādus pretargumentus pretinieku spēlei, bet noslēdzošajās minūtēs viņi tomēr atguvās, un nepilnas piecas minūtes līdz beigām Stīvs Zeks panāca 73:83.

Sākoties pēdējai minūtei, ļoti svarīgu tālmetienu realizēja pieredzējušais rīdzinieku basketbolists Kristaps Janičenoks, kurš samazināja rezultāta starpību vairs tikai līdz pieciem punktiem (84:89). Pēcāk divus soda metienus trāpīja viņa komandas biedrs Artūrs Ausējs - 41 sekundi līdz beigām Ventspils pārsvars bija vairs tikai trīs punkti.

Savā uzbrukumā kļūdījās viens no Ventspils līderiem Gulbis, kurš izkāpa no laukuma. Tas nepilnas 20 sekundes pirms mača beigām VEF Rīga basketbolistiem ļāva veidot uzbrukumu, bet noteikumi tika pārkāpti pret Ausēju, kurš iemeta vienu no diviem "sodiņiem". Pretējā laukuma galā ar to pašu atbildēja mača beigās ne pārāk sekmīgi spēlējušais Gulbis, bet 10,6 sekundes pirms beigām tiesneši pamanījās piešķirt nesportisku piezīmi ventspilniekiem.

Pēcāk Ate realizēja vienu soda metienu, bet pēc viņa vienu no diviem iemeta Mareks Mejeris, panākdams 89:90. Izšķirošo metienu pēdējās sekundēs nolēma mest Ate, kura pustālais raidījums gan lidoja garām grozam.

VEF Rīga apvienotā čempionāta sezonu iesāka ar divām pārliecinošām uzvarām pār Igaunijas klubiem Raplas Avis Utilitas (102:68) un Tallinas Kalev/TLU (95:56). Tiesa, pēc tam sekoja divi zaudējumi VTB Vienotajā līgā pret Maskavas apgabala Himki (67:96) un Permas Parma vienībām (76:80).

Tikmēr Ventspils apvienotā čempionāta ievadā ar 85:97 zaudēja Igaunijas čempionei Tallinas Kalev/Cramo, bet pēc tam svinēja trīs uzvaras pēc kārtas pār TalTech (92:78), Pērnavas Sadam (97:62) un Ogres (94:92) komandām. Savukārt starptautisko turnīru sezonu Ventspils iesāka Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā ar zaudējumu 78:99 Polijas vienībai Vloclavekas Anwil.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā VEF Rīga krāsas pārstāv Mareks Mejeris, Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Klāvs Čavars un Andris Misters, bet komandas rindas papildinājuši Andrejs Gražulis, Artūrs Ausējs, Roberts Stumbris, Artjoms Butjankovs, Eduards Hāzners, kā arī leģionāri Ostins Lūks, Stīvs Zeks un Vinsents Konsils.

Tikmēr Ventspils komandu veido aizvadītās sezonas čempionu sastāvs - Rihards Lomažs, Ingus Jakovičs, Māris Gulbis, Ronalds Zaķis, Roberts Freimanis, Artūrs Grīnbergs un Kristaps Ķilps, bet jaunpienācēji ir Lauris Blaus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš, kā arī leģionāri - Ārons Džonsons, Entonijs Bīns un Džonatans Erledžs. Sezonas priekšvakarā pievienojās arī Mareks Jurevičus, kurš iepriekš ir bijis ventspilnieku sastāvā un bijis tās kapteinis.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb Final Four dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva Ventspils basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni VEF Rīga. Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas Kalev/Cramo, kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār Tartu Universitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi