Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

FOTO: Diennakts basketbola turnīrā Krastu mačs triumfē Daugavas labais krasts

Svētdien, 16. augustā ar Daugavas labā krasta komandas uzvaru noslēdzies XI diennakts basketbola turnīrs Krastu mačs. Tā pastāvēšanas gados kopvērtējumā ar 6:5 vadībā izvirzījušies Daugavas labā krasta basketbolisti, informē rīkotāji.

XI “Krasta mača” liktenis izšķīrās uz AB dambja – simboliskā pusceļā starp abiem krastiem. Turnīrs, kas notika Rīgas svētku un Ostas 820. gadadienas ietvaros, šogad pagāja bez iespējas līdzjutējiem pulcēties tribīnēs, taču spēles varēja vērot tiešraidēs LTV7 un Lsm.lv. Basketbola laukumā spēkiem mērojās gan profesionāli basketbolisti un sporta entuziasti, gan aktieri, mūziķi un dažādu uzņēmumu pārstāvji. Pēc ilgāka pārtraukuma turnīrā atgriezās ratiņbasketbols, bet pirmo reizi “Krastu mača” vēsturē labākos basketbolistus savstarpējā cīņā noskaidroja mediķi, sacenšoties Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta/RSU un Rīgas 2. slimnīcas komandām. Tomēr turnīra kulminācija bija abu krastu politiķu komandu cīņa.

Labā krasta politiķu komandā spēlēja Andris Ameriks, Jānis Citskovskis, Anete Jēkabsone-Žogota, Andris Morozovs, Kārlis Strēlis, Juris Radzevičs, Olafs Pulks, Andris Bērziņš, Andris Bačkurs un Imants Parādnieks. Savukārt zem kreisā krasta karoga startēja Jānis Vitenbergs, Ralfs Nemiro, Raimonds Bergmanis, Sandis Riekstiņš, Reinis Znotiņš, Aivars Geidāns, Juris Jurašs, Edgars Kucins, Viktors Valainis un Edvards Smiltēns. Labā krasta politiķu komandas trenera pienākumus bija uzņēmies bijušais Latvijas vīriešu basketbola izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs, bet kreisā krasta – ekonomists, politiķis, bijušais Latvijas ekonomikas ministrs un Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris.

Lai gan ar rezultātu 46:9 spēlē uzvaru guva Daugavas kreisā krasta politiķi, pārspēt kopējo labā krasta rezultātu – 1086 punktus – viņiem neizdevās. Tādēļ, jau otro gadu pēc kārtas, XI diennakts basketbola turnīrā “Krastu mačs” triumfēja Daugavas labais krasts, nonākot vadībā starp abiem krastiem un turnīra kopvērtējumā panākot rezultātu 6:5. Uzvarētāji saņēma Latvijas Mākslas akadēmijas profesora, tēlnieka Aigara Bikšes radīto ceļojošo kausu.

Tāpat turnīra gaitā noskaidrojušies individuālo konkursu uzvarētāji – “Clean R” trīs punktu metienu konkursā labākais izrādījies BK “VEF Rīga” spēlētājs Artis Ate, bet “Uniso/Usma” metienu konkursā uzvaras laurus plūca Kitija Laksa, Oskars Kalniņš un Emīls Krūmiņš.

Jau otro reizi “Krastu mača” ietvaros tika vākti līdzekļi sabiedrības izglītošanai par drošību uz ūdens un tā tuvumā. Katrs punkts, kas tika gūts XI “Krastu mača” basketbola spēlēs, pārvērtīsies 2 eiro ziedojumā izglītojošai kampaņai par drošību uz un pie ūdens. Turnīrā kopā gūti 2134 punkti, tātad šim mērķim tiks ziedoti 4268 eiro.

Turnīra 24 stundās dalībniekus nervus kutinošām basketbola spēlēm uzmundrināja “Krastu mača” atraktīvie vadītāji Renārs Zeltiņš, Raimonds Zeps, Andris Bulis un Sandis Miltovičs, kā arī Latvijā populāri dīdžeji un virkne mūziķu – Patrisha, Kato, rolands če, Reiks, Su$hi Takeøut, Fakts un Da Gamba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi