Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

FOTO: Latvijas basketbolisti pirmajā pārbaudes spēlē uzvar Poliju

Latvijas vīriešu basketbola izlase savā pirmajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta piektdien ar rezultātu 84:82 (15:16, 20:24, 27:23, 22:19) pieveica Polijas valstsvienību.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 24 punktiem bija Dairis Bertāns, 11 punktus pievienoja Kristaps Janičenoks, bet pa desmit punktiem sameta Jānis Timma un Jānis Strēlnieks.

Maču sekmīgāk iesāka poļi un trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām mājinieki zaudēja ar 6:14. Tomēr turpinājumā Latvija iemeta septiņus soda metienus, pirmoreiz cīņā iegūstot vadību. Pēc pirmās ceturtdaļas gan Latvija tomēr atradās iedzinējos ar 15:16.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvija uz brīdi atguva vadību, tomēr četras minūtes pirms puslaika beigām naturalizētais amerikānis Eidžejs Sloters jau panāca 31:24 Polijas labā, bet vēlāk ar vēl vienu trīspunktu metienu - arī 36:28. Puslaika beigās Latvija nedaudz pietuvojās un pēc 20 minūtēm mājinieki zaudēja ar 35:40.

Trešajā ceturtdaļā cīņa ritēja vēl rezultatīvāk, bet atkal vadībā atradās tikai Polija. Pirmajā minūtē viesi ieguva pat deviņu punktu pārsvaru (44:35) un vēlāk arī desmit - 51:41. Tomēr turpinājumā Latvijas izlase veica pakaļdzīšanos un, pateicoties Ingus Jakoviča tālmetienam, pēdējā sekundē pietuvojās līdz 62:63.

Izšķirošā desmitminūte turpinājās ļoti sīvā cīņā, bet tajā jau lielākoties vadībā atradās Latvija, kas gan lielāku pārsvaru par sešiem punktiem (73:67) neieguva. Tomēr pusminūti pirms pamatlaika beigām jau viena punkta pārsvars un bumbas kontrole bija Polijai. Turpinājumā Janičenoks atņēma pretiniekiem bumbu, bet Bertāns ar diviem precīziem soda metieniem atguva Latvijai vadību. Pēdējās sekundēs Demjans Kuligs netrāpīja metienu no groza apakšas un Latvija nodrošināja panākumu.

Kā zināms, svētdien plkst.18.30 Latvijas basketbolisti spēkosies ar Slovēnijas izlasi, bet sestdien savstarpēju spēli aizvadīs Polija un Slovēnija.

Latvijas izlase pirms pirmās pārbaudes spēles bija gatavojusies nepilnas divas nedēļas. Tās sastāvā pašlaik ir 17 spēlētāji, taču jau pēc šīm divām pārbaudes spēlēm izlase atteiksies no diviem vai trim basketbolistiem. Līdz pēdējam brīdim izlasē paliks 13 vai 14 spēlētāji.

Turpinājumā no 14. līdz 16.augustam Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Tbilisi, spēlējot ar Gruzijas, Itālijas un Igaunijas izlasēm, bet nedēļu vēlāk latvieši Hamburgā trešo reizi startēs Vācijas Basketbola federācijas Superkausa izcīņā, kurā piedalīsies arī mājinieku, Turcijas un Polijas, vienības.Pēc tam 29.augustā Latvija aizvadīs pēdējo pārbaudes maču pret Maķedoniju.

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajā Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi