Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: Vairāki desmiti tūkstoši cilvēku Rīgā sagaida Latvijas basketbola izlasi

Pirmdienas vakarā daudzi tūkstoši cilvēku Rīgā sagaidījuši Latvijas basketbola valstsvienību, kura debijā pasaules meistarsacīkstēs spēja izcīnīt augsto piekto vietu.

Lidostā "Rīga" komandu sagaidīja ģimenes locekļi, pēc kā izlase īpašā divstāvu autobusā devās uz Rīgas centru, laukumu pie Brīvības pieminekļa, kur tiek organizēts svinīgs sagaidīšanas pasākums.

Pa ceļam no lidostas līdz Brīvības piemineklim sportistus sveica vairāki tūkstoši cilvēku, kas īpašā krāsojuma autobusu sagaidīja ceļa malās. Sagaidītājiem bija līdzi Latvijas karogi un cita atribūtika. Cilvēki sita plaukstas, māja ar rokām un aplaudēja, sagaidot garāmbraucošo autobusu ar izlases dalībniekiem.

Laukumā pie Brīvības pieminekļa autobuss iebrauca no Aspazijas bulvāra, vietām sastopoties ar grūtībām tikt cauri sagaidītāju pūlim, kas skandēja apsveikuma saukļus par godu sportistiem.

Laukumā pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, daudzi no viņiem tērpušies izlases kreklos vai līdzīgās drēbēs. Spēlētāji uz skatuvi, kas izvietota pie Brīvības pieminekļa, devušies pa koridoru caur pūli.

Pie Brīvības pieminekļa bija pulcējušies aptuveni 5000 līdzjutēju, liecina Valsts policijas (VP) aplēses.

VP preses pārstāve Simona Grāvīte aģentūrai LETA teica, ka kopumā pasākums aizritējis bez incidentiem un starpgadījumiem, tomēr policija turpina pilsētā uzraudzīt sabiedrisko kārtību un drošību.

Sportistus sagaida arī vairākas valsts amatpersonas, tostarp Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Rīgas mērs Vilnis Ķirsis un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Svinīgais pasākums pie Brīvības pieminekļa sākās ar kopīgu Latvijas Valsts himnas dziedāšanu.

Kā novēroja aģentūra LETA, kopā ar izlasi Rīgā nav ieradušies basketbolisti Kristaps Porziņģis un Klāvs Čavars.

Latvijas izlase, pirmo reizi piedaloties pasaules kausā, spēja izcīnīt 5.vietu. Vispirms apakšgrupā Latvijas izlase pārspēja Franciju un Libānu, bet zaudēja Kanādai. Nākamajā kārtā Latvijas izlase uzveica Spāniju un Brazīliju, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur piekāpās Vācijai. Cīņā par 5.- 8.vietu Latvija vispirms uzvarēja Itāliju, bet čempionātu noslēdza ar Lietuvas sagraušanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi