Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +28 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

FOTO: VEF Rīga zaudē Kauņas Žalgiris basketbolistiem Baltijas līgas finālspēlē

VEF Rīga basketbolisti izcīnījuši otro vietu Kauņā notikušajā Baltijas Basketbola līgas finālturnīrā. Finālā rīdzinieki ar 67:75 (35:40) sīvā cīņā piekāpās vietējai Žalgiris vienībai, kas čempionu titulu izcīnījusi otro gadu pēc kārtas un ceturto reizi turnīra vēsturē.Sekmīgāk aizvadīts pirmās ceturtdaļas vidus posms Žalgiris basketbolistiem ļāva iegūt pirmo vērā ņemamo pārsvaru (14:5), un vēl astotajā minūtē viņi saglabāja desmit punktu handikapu (20:10).

Taču pirmā puslaika vidū vefieši piecas minūtes spēja nosargāt savu grozu neskartu, paši atbildēja ar desmit punktiem pēc kārtas un izlīdzināja rezultātu.Rīdzinieku ofensīvu apturēja vairākas pašu kļūdas (pavisam 12 pirmajā puslaikā), Klimaviča pieci gūtie punkti un Milakņa tālmetiens no laukuma stūra – piecas minūtes līdz pārtraukumam atkal mīnus desmit (20:30). Taču arī šoreiz viesiem izdevās atspēlēties – pēc Valtera un diviem Hjūza trīspunktniekiem tablo atkal vēstīja 45:44 jau VEF Rīga labā.Aizraujoša cīņa punkts punktā turpinājās visā atlikušajā laikā. Ceturtās ceturtdaļas vidū pāris kļūdas rīdziniekiem maksāja piecus zaudētus punktus pēc kārtas (60:65), un šo nelielu starpību atspēlēt vairs neizdevās – pievīla precizitāte gan tālmetienos, gan soda metienos.Kā zināms, kāds no Latvijas klubiem Baltijas līgas finālā bija iekļuvis pirmo reizi.Spēlē par trešo vietu svētdien BK Ventspils ar 80:84 piekāpās Viļņas Lietuvos rytas komandai.

Par BBL finālturnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Tadu Klimaviču no Žalgiris. Finālā viņš guva 15 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Baltijas Basketbola līga

Fināls
Žalgiris – VEF Rīga 75:67 (20:14, 40:35, 53:55)
Žalgiris
: Brauns 9, Pocus 7, Kalnietis 7, Delininkaitis 2, Klimavičs 15, Jankūns 12, Kuzminsks 2, Milaknis 6, Vatsons 4, Kolinss 7, Pleisteds 2, Samhans 2
VEF Rīga: Bakičs 2, Valters 7, Janičenoks 12, Hjūzs 16, Bērziņš 5, Keins 10, Šeļakovs 2, Bertāns 5, Parahovskis 8

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi