Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Francijai trešā un Lietuvai pirmā uzvara Eiropas basketbola čempionātā

Francijas basketbolisti otrdien Eiropas čempionātā Vācijā pieveica Bosniju un Hercegovinu, nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs, bet Lietuva svinēja pirmo panākumu sacensībās.

Francija B grupā apspēlēja Bosniju un Hercegovinu ar 81:68 (19:19, 25:15, 8:16, 29:18).

Uzvarētāju rindās 15 punktus guva Gerskons Jabīzels, pa 14 punktiem sakrāja Evans Furnjē un Tomā Ertels, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas, bet 11 punktus un 12 atlēkušās bumbas sakrāja Rūdijs Gobērs.

Bosniešiem pa 14 punktiem sakrāja Miralems Halilovičs, Džanans Musa un Jusufs Nurkičs, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, bet Džons Robersons sakrāja 13 punktus.

Lietuva svinēja pārliecinošu uzvaru pār Ungāriju - 87:64 (22:18, 26:15, 27:19, 12:12).

Lietuviešiem 21 punktu un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Jons Valančūns, 19 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles Domanta Saboņa kontā, 15 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Marjus Grigonis, bet desmit punktus un sešas rezultatīvas piespēles - Roks Jokubaitis.

Pretinieku, kuri jau zaudējuši cerības iekļūt nākamajā sacensību kārtā, rindās 16 punktus guva Zoltans Perls, pa desmit punktiem - Rosko Alens un Davids Vojvoda.

Dienas pēdējā spēlē Ķelnē mājiniece Vācija ar 80:88 (14:21, 22:23, 19:17, 25:27) piekāpās čempionei Slovēnijai.

Līdz ar šo uzvaru Slovēnija kopā ar Vāciju un Franciju nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs. Par ceturto pozīciju "play-off" mačos pēdējā kārtā cīnīsies Lietuva un Bosnija un Hercegovina.

Uzvarētāju labā Luka Dončičs sakrāja 36 punktus, desmit atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas. 18 punktus guva Gorans Dragičs, bet Maiks Tobijs pievienoja desmit punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem 19 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Deniss Šrēders. 14 punktus guva Andreass Obsts un 13 punktus - Maodo Lo.

B grupā trīs uzvaras četros mačos ir Francijai, Vācijai un Slovēnijai, divas uzvaras ir Bosnijai un Hercegovinai, Lietuva svinējusi vienu uzvaru, bet Ungārija piedzīvojusi četrus zaudējumus.

Čempionāta tiešraides vērojamas platformā "Go3".

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot ar 10.septembri norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi