Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Freimanim 14 punkti sensacionālā uzvarā pār CSKA Vienotās līgas spēlē

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis pirmdien guva 14 punktus Vienotās līgas spēlē un palīdzēja Zelonas Guras Stelmet Enea savā laukumā pārspēt vienu no spēcīgākajām Eiropas komandām Maskavas CSKA komandu, kuras labā astoņus punktus guva Jānis Strēlnieks.

"Stelmet Enea" savā laukumā apspēlēja Maskavas CSKA ar 93:90 (24:29, 24:28, 22:12, 23:21).

Freimanis spēlēja 32 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no astoņiem divpunktu un divus no četriem trīspunktu metieniem. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva trīs kļūdas, divreiz pārkāpa noteikumus un finišēja ar efektivitātes koeficientu desmit.

Jānis Bērziņš nebija mājinieku komandas pieteikumā.

Tikmēr Strēlnieks laukumā pavadīja 19 minūtes un 27 sekundes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Tāpat viņam pa divām atlēkušajām bumbām, rezultatīvām piespēlēm un kļūdām, personiskajām piezīmēm un efektivitātes koeficients septiņi.

Uzvarētājiem ar 26 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ife Lundbergs, 25 punkti Krisa Ričarda kontā, bet pretiniekiem 19 punkti Tornikem Šengelijam.

CSKA divreiz panāca 15 punktu pārsvaru - 17:2 un 51:36, taču mājinieki spēja atspēlēties un otra puslaika sākumā jau paši izvirzījās vadībā, lielāko pārsvaru (84:74) panākot piecas minūtes un deviņas sekundes līdz pamatlaika beigām.

Tūlīt viesi atbildēja ar deviņu punktu izrāvienu, ar precīzu trīspunktnieku savu artavu sniedzot arī Strēlniekam.

Mača galotnē, rezultātam esot 90:90, Ričardss atbruņoja Denielu Heketu un sešas sekundes pirms spēles beigām iemeta trīspunktnieku. Atbildes tālmetiens no laukuma centra Šengelijas izpildījumā bija neprecīzs.

Savukārt Latvijas basketbolists Mareks Mejeris guva deviņus punktus, taču viņa pārstāvētā Permas "Parma" mājās piekāpās "Himki", kam 11 punkti Daira Bertāna kontā, ar 69:72 (18:22, 14:19, 21:21, 16:10).

Mejeris šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja abus divpunktu metienus un piecus no sešiem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, divreiz pārtvēra bumbu, pa reizei kļūdījās un bloķēja pretinieka metienu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes un sakrāja komandā labāko efektivitātes koeficientu 16.

Bertāns spēlēja 29 minūtes un 12 sekundes, realizējot vienu no četriem divpunktu un trīs no pieciem trīspunktu metieniem. Tāpat Bertāns izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pa reizei rezultatīvi piespēlēja un kļūdījās, trīsreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu pārkāpumu pretiniekam, kā arī sakrāja lietderības koeficientu astoņi.

Jānis Timma nebija komandas pieteikumā.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Boriss Savovičs, bet viesiem 20 punkti Erika Makkoluma kontā.

Mājiniekiem, kuri atspēlējās no 12 punktu deficīta trešās ceturtdaļas beigās, bija iespēja panākt papildlaiku, taču Ada Juškeviča un Savoviča tālmetieni mača pēdējo astoņu sekunžu laikā nebija precīzi.

Citā spēlē Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā "Kalev"/"Cramo" savā laukumā ar 75:86 (21:26, 17:19, 18:23, 19:18) piekāpās Krasnojarskas "Jeņisej".

Jānis Kaufmanis mājinieku rindās spēlētajās 22 minūtēs un sešās sekundēs mājinieku labā guva trīs punktus, realizējot trīspunktu gājienu. Viņš grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu, bet garām mērķim raidīja četrus "trejačus". Latviešu basketbolists arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbo, reizi rezultatīvi piespēlēja, par reizei pārkāpa noteikumus un izprovocēja pretinieku uz pārkāpumu, kā arī iekrāja efektivitātes koeficientu nulle.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 27 gūtajiem punktiem bija Markuss Kīns, bet viesu rindās 23 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Dastinam Hogam.

CSKA ar desmit uzvarām 13 mačos ieņem otro vietu līgā, bet "Stelmet Enea" ar desmit uzvarām 17 spēlēs turnīra tabulā ieņem piekto vietu. "Himki" ar sešām uzvarām 12 mačos ieņem astoto vietu, bet tai seko "Parma" ar pieciem panākumiem 13 spēlēs. "Kalev"/"Cramo" ar divām uzvarām 12 spēlēs ieņem 12.vietu.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi