Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Freimanis ar 16 punktiem sekmē kārtējo Ukrainas čempionāta līderu uzvaru; Strēlnieks sagrauj Šeļakova klubu

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis sestdien Ukrainas čempionāta spēlē guva 16 punktus, bet viņa pārstāvētā un Kārļa Muižnieka vadītā kopvērtējuma līdervienība Južnijas _Himi_k viesos ar 68:62 (26:7, 4:29, 16:11, 22:15) pārspēja Kiev komandu.

Freimanis laukumā pavadīja 23 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un četrus no sešiem soda metieniem, kļūstot par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas, bloķēja vienu metienu, saņēma divas piezīmes un izprovocēja četrus noteikumu pārkāpumus.

Sakā ar no trešdienas uz ceturtdienu pārcelto Himik komandas spēli Eiropas kausa sacensībās, vienībai sešu dienu laikā jāaizvada trīs mači.

Ukrainas čempionāta kopvērtējuma līderos ar 13 uzvarām 15 mačos ir Himik komanda, bet Jāņa Strēlnieka pārstāvētā čempionvienība Kijevas Budiveļņik, kurā galvenā trenera pienākumus veic Ainars Bagatskis, 15 cīņās tikusi pie desmit uzvarām, kas ļauj ieņemt trešo vietu.

Andreja Šeļakova pārstāvētā Odessa vienība ar 11 uzvarām 17 spēlēs ieņem piekto pozīciju, Čerkasu Mavpi komanda ar Ivaru Timermani ierindā ar septiņām uzvarām 15 spēlēs ieņem devīto vietu, bet Mykolaiv vienība, kuru pārstāv Mareks Jurevičus un Žanis Peiners, kā arī tās treneru kolektīvā strādā Agris Galvenovskis un Artūrs Štālbergs, tikusi pie sešiem panākumiem 15 spēlēs, kas dod 11.pozīciju kopvērtējumā.

Savukārt priekšpēdējā, 13.vietā ar divām uzvarām 14 mačos ir Dņeprodzeršinskas Dņipro-AZOT komanda, kurā galvenā trenera asistents ir Guntis Endzels.

Citā sestdienas mačā Jāņa Strēlnieka pārstāvētā čempionvienība Kijevas Budiveļņik, kurā galvenā trenera pienākumus veic Ainars Bagatskis, savā laukumā ar 84:59 (20:16, 24:9, 29:16, 11:18) sagrāva Andreja Šeļakova pārstāvēto Odessa vienību.

Strēlnieks laukumā pavadīto 16 ar pusi minūšu laikā guva 13 punktus, raidot grozā divus no trim divpunktu metieniem un trīs no četriem tālmetieniem. Tāpat viņš veica trīs rezultatīvas piespēles un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, iekrājot 16 efektivitātes koeficienta punktus.

Savukārt Šeļakovs guva astoņus punktus nospēlēto 18 ar pusi minūšu laikā, realizējot četrus no sešiem divpunktu metieniem. Basketbolists izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles un saņēma piecas piezīmes, tiekot pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Citviet kārtējo zaudējumu piedzīvoja Dņeprodzeršinskas Dņipro-AZOT komanda, kurā galvenā trenera asistents ir Guntis Endzels, ar 71:78 (23:23, 17:20, 14:17, 17:18) savā laukumā piekāpjoties Ļvovas Gaļičina spēlētājiem.

Ukrainas čempionāta kopvērtējuma līderos ar 13 uzvarām 15 mačos ir Himik komanda, bet Budiveļņik 16 cīņās tikusi pie 11 uzvarām, kas ļauj ieņemt trešo vietu.

Odessa vienība ar 11 uzvarām 18 spēlēs ieņem piekto pozīciju, Čerkasu Mavpi komanda ar Ivaru Timermani ierindā ar septiņām uzvarām 15 spēlēs ieņem devīto vietu, bet Mykolaiv vienība, kuru pārstāv Mareks Jurevičus un Žanis Peiners, kā arī tās treneru kolektīvā strādā Agris Galvenovskis un Artūrs Štālbergs, tikusi pie sešiem panākumiem 15 spēlēs, kas dod 11.pozīciju kopvērtējumā.

Savukārt priekšpēdējā, 13.vietā ar divām uzvarām 15 mačos ir Dņipro-AZOT komanda. 

Papildināts no 5.rindkopas 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi