Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Freimanis kļuvis par Vienotās līgas regulārā čempionāta pēdējās kārtas vērtīgāko basketbolistu

Latvietis Rolands Freimanis no Igaunijas komandas Tallinas Kalev kļuvis par VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta pēdējās kārtas vērtīgāko basketbolistu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Vienotās līgas regulārā čempionāta pēdējās kārtas mačā pret Baltkrievijas klubu Minskas Cmoki, ko Kalev pieveica ar 81:73, Freimanis demonstrēja žilbinošu sniegumu.

Laukumā pavadot nedaudz vairāk par 31 minūti, Freimanis no spēles grozā raidīja 11 no 15 metieniem un kopumā guva 31 punktu, tikai par vienu punktu atpaliekot no sava karjeras rekorda, ko viņš iepriekšējā sezonā uzstādīja pret Latvijas komandu VEF Rīga.

Papildus 31 gūtajam punktam Freimanis svētdienas mačā izcēlās arī ar desmit atlēkušajām bumbām, tādējādi noformējot sev "double-double" un iekrājot 38 efektivitātes punktus.

Vienotās līgas regulārajā turnīrā šosezon atlicis aizvadīt vēl vienu spēli, kad ceturtdien Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvētā Sanktpēterburgas Zeņit uzņems Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ, tādējādi izlemjot, kura no šīm vienībām ieņems trešo vietu kopvērtējumā.

Regulārās sezonas uzvarētāja Maskavas CSKA sezonas laikā tika pie 28 panākumiem 30 mačos, bet Unics tai sekoja ar 25 uzvarām. Savukārt pašlaik ar 22 panākumiem 29 mačos tām seko Lokomtiv-Kubaņ un Zeņit.

Tikmēr Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Ņižņij Novgorod ar 17 uzvarām 30 spēlēs regulāro sezonu noslēdza septītajā pozīcijā.

VEF Rīga ar 11 uzvarām turnīrā ieņēma desmito pozīciju un izslēgšanas spēles nesasniedza, bet Kalev ar astoņiem panākumiem ierindojās 14.vietā, savukārt turnīra tabulu ar vienu panākumu 30 mačos noslēdza Nikolaja Mazura trenētā Gruzijas vienība Tbilisi Vita.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvada divu apļu turnīru.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi