Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Freimanis oficiāli pievienojas Grieķijas klubam Lemnos

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis karjeru turpinās Grieķijas vienībā Lemnos, apstiprinājis klubs.

Iepriekšējo sezonu Freimanis sāka Latvijas klubā "VEF Rīga", bet pēc tam oktobrī pievienojās Turcijas klubam "Gaziantep", tā sastāvā vietējā čempionātā vidēji mačā gūstot 8,1 punktu un izcīnot 3,9 atlēkušās bumbas.

Tāpat Latvijas basketbolists ar Gaziantepas komandu piedalījās Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, spēlējot vienā grupā pret "Ventspils" komandu.

Tikmēr 2016./2017.gada sezonā Freimanis spēlēja Turcijas spēcīgākās līgas vienībā Ušakas "Muratbey", kuras sastāvā 30 spēlēs vietējā čempionātā izcēlās ar vidēji mačā gūtiem 12,9 punktiem un savāktām 4,9 atlēkušajām bumbām. Savukārt FIBA Čempionu līgā viņš 16 spēlēs guva vidēji 10,4 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

Vēl pirms tam viņš spēlēja Igaunijas titulētajā klubā Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet pusi sezonas pavadīja Kazaņas "Unics" komandā Krievijā. Savukārt karjeras ievadā Freimanis spēlēja Latvijas komandās "ASK Rīga" un "VEF Rīga", kā arī Seviljas "Cajasol" fārmklubā "Cajasol Cordoba", kas spēlēja trešajā spēcīgākajā Spānijas līgā. Savukārt pēc tam viņš pārstāvēja Spānijas otrās līgas komandas "Girona" un Veskas "Lobe", pāris mačus aizvadot arī spāņu augstākās līgas vienībā Sansevastjanas "Lagun Aro", kā arī vienu sezonu nospēlēja Itālijas A sērijas klubā Montegranaro "Sutor".

Freimanim ir liela pieredze arī dažādās Latvijas izlasēs, jo viņš spēlējis visās jauniešu vecuma izlasēs, bet ar valstsvienību piedalījies četros Eiropas čempionāta finālturnīros. Tiesa, pēdējās trīs vasarās Freimanis komandas sastāvā nav ticis.

"Lemnos" komanda aizvadītajā sezonā Grieķijas augstākās līgas čempionāta pamatturnīrā ieņēma 11.vietu, izslēgšanas spēlēs netiekot.

Nākamajā sezonā Grieķijas čempionātā turpinās spēlēt Jānis Strēlnieks, kuram Pireju "Olympiakos" komandā pievienojies Jānis Timma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi