Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Galvenais treneris Graudiņš: Latvijas U-19 basketbolistēm visas galvenās cīņas vēl priekšā

Latvijas U-19 basketbolistēm Taizemē notiekošajā sava vecuma Pasaules kausa izcīņā visas galvenās cīņas vēl tikai priekšā, pēc uzvaras pirmajā spēlē teica komandas galvenais treneris Matīss Graudiņš.

Jau vēstīts, ka turnīra pirmajā mačā Latvijas jaunās basketbolistes ar rezultātu 65:54 (15:11, 16:16, 17:11, 17:16) pārspēja vienaudzes no Kanādas.

"Zinājām, ka Kanāda izlases līderes ir augumos lielas un pretinieces centīsies to izmantot, spiežoties uz groza apakšu. Aizsardzībā zināmā mērā riskējām, atstājot brīvākas rokas viņu ārējai līnijai, taču risks attaisnojās. Kanādietes no tālienes meta samērā maz, jo nav gatavas to darīt. Savukārt soda laukumā izdevās viņas apturēt. Turklāt, lai arī skaitļi rāda, ka grozu zaudējām, kopumā pietiekami labi atbloķējām pretinieču garās spēlētājas un pie mūsu groza viņas pie atkārtoties metieniem tika reti," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Graudiņa teikto.

Graudiņš pirmajā mačā sākumsastāvā sūtīja vienlaikus Aleksu Purmali un Betiju Rudzīti, kas, viņaprāt, basketbola zinātājus varētu būt pārsteidzis.

"Spēlētāju maiņas pastiprināja komandas spēli, debitantes, kurām nav šāda līmeņa pieredzes, ātrāk tika galā ar starta stresu un palīdzēja komandai, turklāt pārliecinājāmies, ka katrai potenciālajai līderei aiz muguras ir spēlētāja, kas var viņu nomainīt," apmierināts bija treneris.

Turpinājumā Latvijas izlasi gaida mači ar mājinieci Taizemi un Mozambiku, pēcāk visām sasniedzot astotdaļfinālu. Tajā A grupas komandām būs jāspēkojas ar B grupas vienībām - Beļģiju, Ķīnu, Mali un Argentīnu.

"Pēc spēles meitenēm pateicu, ka priecāties varam tikai piecas minūtes, jo turnīrs tik tikko sācies. Labi, ka uz pozitīvas nots, bet visas galvenās cīņas vēl priekšā. Par Taizemes komandu pagaidām ir tikai statistikas informācija. Uz daudzu pretinieču fona mūsu komanda te izskatās maziņa, bet taizemietes ir vēl mazākas. Būtu loģiski, ja viņas censtos spēlēt pēc iespējas ātrāk un agresīvi segtu mūsu ārējās līnijas spēlētājas, lai neļautu organizēti izmantot mūsu augumu pārsvaru. Noskatīsimies spēli Taizeme - Mozambika un gatavosimies nākamajai cīņai," pauda Graudiņš.

Dalību arī šī gada PK izcīņā latvietes nopelnīja pērn, kad Eiropas U-18 čempionātā Latvijas izlase izcīnīja augsto ceturto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi