Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gulbis pēc TTT Rīga uzvaras Francijā: Bijām gaidījuši fizisku cīņu, bet nebijām gaidījuši regbiju

Basketbola kluba TTT Rīga galvenais treneris Mārtiņš Gulbis pēc uzvarētas pirmās cīņas par iekļūšanu FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā norādīja uz pretinieču agresivitāti.

Trešdien, 10. janvārī, Francijas pilsētā Larošā pie Jonas “TTT-Rīga” basketbola komanda ar maču pret vietējo “Roche Vendee” komandu uzsāka cīņu par iekļūšanu FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā. Pēc tam, kad rīdziniecēm jau bija izdevies iekrāt 26 punktu pārsvaru, nācās izturēt pretinieču arvien pieaugošo agresivitāti  un, demonstrējot raksturu, nosargāt līdz mača finālsvilpei 17 punktu handikapu - 87:70.

“Roche Vendee” mājas zāles tribīnēs pulcējās vairāk nekā 1200 līdzjutēju, kas visas spēles garumā skaļi un iedvesmojoši atbalstīja savas pilsētas komandu. Arī latvietēm bija savs atbalstītāju pulciņš, ko veidoja francūzietes Margo Klavo radinieki un draugi. Francijā Rīgas vārds skanēja skaļi un Latvijas karogi plīvoja augstu.

Maču ar 8:0 lieliski iesāka rīdzinieces - Margo Klavo un Ieva Pulvere realizēja tālmetienus un Kaira Lamberte pievienoja divus punktus. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar iekrātu 14 punktu pārsvaru - 31:17. Otrajā ceturtdaļā Latvijas komanda turpināja saimniekot francūziešu laukumā, un rezultāta starpība kļuva vēl lielāka - 45:19, bet līdz pirmā puslaika izskaņai izdevās nosargāt 15 punktu pārsvaru - 47:32.

Otrajā puslaikā Emanuela Bodija trenēta komanda sāka demonstrēt daudz agresīvāku spēles stilu, cenšoties ierobežot “TTT” panākumus groza tuvumā. Mājinieces samazināja punktu deficītu līdz 54:45, taču Mārtiņa Gulbja vadītās basketbolistes parādīja drosmi un savaldību un tuvāk par deviņiem punktiem “Roche Vendee” basketbolistes nelaida. Noslēdzošajā ceturtdaļā “TTT-Rīga” godam izturēja mājinieču agresīvo spiedienu un nosargāja pietiekami lielu handikapu (87:70), lai ar labi padarīta darba sajūtu dotos mājās un gatavotos atbildes cīņai Rīgā.

“TTT-Rīga” basketbolistes realizēja metienus ar lielisku precizitāti - grozā krita 41,7% tālmetienu un 21 no 24 soda metieniem, tāpat jāatzīmē iespaidīgā cīņa zem groziem - rīdzinieces izcīnīja 16 atlēkušās uzbrukuma bumbas.

“TTT” rindās 20 punktus guva Gabija Meškonīte, pa 18 punktiem pievienoja Ieva Pulvere un Kaira Lamberte, amerikāniete sakrāja arī 10 rezultatīvas piespēles, septiņas bumbas zem groziem un sešas reizes pārķēra pretinieču piespēles.

“TTT-Rīga” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis pēc spēles bija gandarīts par uzvaru sērijas turpināšanos: “Spēli iesākām ar labu koncentrēšanos un pareizu attieksmi. Mēs zinājām, ka mums pretī stāsies individuāli spēcīgas spēlētājas, it īpaši groza apakšā, un bijām gaidījuši fizisku cīņu, bet nebijām gaidījuši regbiju… Saskārāmies ar lielu spiedienu uz bumbu, diemžēl neiztikām arī bez traumām. Sākotnēji nepratām pareizi sodīt pretinieces par viņu agresivitāti, tomēr izšķirošajos brīžos spējām pielāgoties, un viss beidzās labi! 17 punktu pārsvars ir diezgan solīds rezultāts, bet tas neko negarantē pirms atbildes spēles Rīgā. Liels paldies Margo ģimenei un draugiem, kas mums Francijā radīja mājas sajūtu! Tas bija iespaidīgi!”

FIBA Sieviešu Eiropas kauss, 10.01.2024., Laroša pie Jonas Francijā

“Roche Vendee” - “TTT-Rīga” 70:87 (17:31, 15:16, 21:21, 17:19)

“TTT”: Meškonīte 20, Lamberte 18 (7ab, 10rp, 6pb, 33ef), Pulvere 18, Klavo 13, Otto 9 (6ab), Jasa 5, Sila 4 (10ab), Stepanova, Grausa, Ķilpe.

Komandai, kas iekļūs nākamajā izslēgšanas kārtā, būs jāmērojas spēkiem ar Polijas “VBW Arka Gdynia” un Itālijas “Umana Reyer Venice” dueļa uzvarētāju. Pirmajā abu komandu cīņā ar 77:68 pārāka bija Venēcijas vienība.

Atbildes mačs Rīgā, “Rimi” Olimpiskajā centrā gaidāms ceturtdien, 18. janvārī, plkst. 19.00. Tiek aicināti līdzjutēji, ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi