Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Hārdena 51 punkts neglābj NBA līderi Rockets no zaudējuma

Ar 51 punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē trešdien izcēlās Džeimss Hārdens, tomēr tas neglāba Hjūstonas Rockets komandu no 14 uzvaru sērijas pārtraukšanas.

Aizvadītajā mačā līgas līdere Rockets savā laukumā ar 116:122 (22:37, 37:26, 30:31, 27:28) piekāpās Losandželosas Lakers.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 38 punktiem bija Kails Kuzma, kurš sasniedza karjeras rekordu.

Ceturtās ceturtdaļas vidusdaļā Rockets vēl panāca 100:100, bet ielaida nākamos desmit punktus, turpinājumā samierinoties ar zaudējumu.

Rockets rindās Hārdens 51 punktam pievienoja arī deviņas rezultatīvas piespēles. Sezonas 30.spēlē Hjūstonas vienība piedzīvoja tikai piekto neveiksmi, pirmoreiz zaudējot mačā, kurā piedalās Kriss Pols, tomēr viņš ceturtajā ceturtdaļā pameta laukumu kājas traumas dēļ.

Tāpat trešdien zaudēja arī Austrumu konferences līdere Bostonas Celtics, kas savā laukumā ar 89:90 (24:15, 20:21, 15:26, 30:28) piekāpās Maiami Heat. Uzvarētājiem 32 punktus iemeta bijušais Celtics spēlētājs Kails Oliniks, kuram šī bija rezultatīvākā cīņa karjerā.

Zīmīgi, ka iepriekš šomēnes tieši Heat pārtrauca Celtics 16 uzvaru sēriju.

Nākamajā spēlē Celtics jau ceturtdien viesos samēros spēkus ar latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas Knicks komandu.

Desmito panākumu pēc kārtas tikmēr izcīnīja līgas čempione Goldensteitas Warriors, kas savā laukumā ar 97:84 (24:28, 32:23, 18:14, 23:19) pieveica Memfisas Grizzlies. Uzvarētājiem 29 punktus iemeta Klejs Tompsons, kurš 27 no tiem guva pirmajā puslaikā, kamēr 22 punktus sameta Kevins Durants.

Zīmīgi, ka šajā mačā dažādu veselības problēmu dēļ Warriors komandai nepalīdzēja pieci spēlētāji, kuru vidū bija arī pagājušās sezonas līgas vērtīgākais spēlētājs Stefans Karijs.

Savukārt uz otro pozīciju Austrumu konferencē pakāpās Toronto Raptors vienība, kas viesos ar 129:111 (22:26, 41:21, 36:32, 30:32) viesos droši uzvarēja Šarlotas Hornets.

Kā vēstīts, citā mačā latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien nospēlēja četras minūtes, palīdzot Sanantonio Spurs komandai viesos ar 93:91 (25:22, 29:24, 20:26, 19:19) apspēlēja Portlendas Trail Blazers.

Bertāns nospēlētajā laikā izcēlās ar vienu atlēkušo bumbu, vienu kļūdu un vienu bloķētu metienu. Bertāns nospēlēja pēdējās četras ar pusi minūtes pirmajā puslaikā, bet otrajā spēles daļā laukumā vairs neizgāja.

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Lemarkuss Oldridžs, bet Pau Gazols izcēlās ar 20 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām.

Šajā mačā Spurs komandai nepalīdzēja pieredzējušais franču saspēles vadītājs Tonijs Pārkers, kā arī Kavai Lenards, kuri abi ir nesen atveseļojušies no traumām.

Tikmēr Trail Blazers zaudēja piektajā mājas spēlē pēc kārtas rezultatīvākajam ar 17 punktiem esot Demjenam Lilardam.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 25 uzvarām 30 mačos joprojām ir Rockets, kam konferencē ar 25 panākumiem 31 cīņā seko Warriors, bet trešā ar 22 uzvarām 32 dueļos ir Spurs.

Tikmēr Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 26 uzvarām 34 spēlēs ir Celtics komanda, kurai ar 21 panākumu 29 mačos seko Raptors, bet trešajā pozīcijā ar 23 uzvarām 32 spēlēs atrodama Klīvlendas Cavaliers.

Savukārt Knicks vienība ar 16 uzvarām 30 spēlēs atrodama Austrumu konferences astotajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Ločmelis: Dabūjām emocijas no Gudļevska

Latvijas hokejisti svētdien pasaules čempionāta mačā smēlās emocijas no valstsvienības vārtsarga Kristera Gudļevska, pēc uzvaras sarunā ar žurnālistiem teica izlases uzbrucējs Dans Ločmelis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi