Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hārdens ar pēdējo sekunžu metienu nodrošina Rockets uzvaru pār Warriors

Džeimss Hārdens ceturtdien ar pēdējo sekunžu metienu nodrošināja Hjūstonas Rockets uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā - ar rezultātu 135:134 (22:34, 31:36, 39:28, 27:21, 16:15) pagarinājumā tika pārspēta iepriekšējo divu gadu čempione Goldensteitas Warriors.

Zīmīgi, ka šī mača laikā "Rockets" atradās iedzinējos arī ar 20 punktu starpību, tomēr līdz pēdējām pamatlaika minūtēm spēja atspēlēties un beigās tikt pie nedaudz negaidītas uzvaras. Pamatlaika izskaņā Hārdens ar tālmetienu pāri Kevina Duranta rokām panāca neizšķirtu 119:119, turklāt viņam bija iespēja izraut uzvaru jau pirms pagarinājuma, tomēr metiens lidoja grozam secen.

Arī papildlaikā abas komandas cīnījās ļoti līdzvērtīgi. 30 sekundes līdz pagarinājuma beigām rezultāts vēl bija 132:132, bet nepilnas desmit sekundes līdz noslēgumam Stefans Karijs iemeta divpunktnieku, lai gan šim uzbrukumam nevajadzēja būt veiksmīgam, jo pirms tam Durants ar bumbu rokās bija ievērojami izkāpis no laukuma, taču tiesneši to neredzēja.

Pēdējās sekundēs iniciatīvu atkal uzņēmās iepriekšējās sezonas NBA vērtīgākais spēlētājs Hārdens, kurš iemeta ļoti sarežģītu tālmetienu un nodrošināja "Rockets" uzvaru.

Hārdens šo maču noslēdza ar "triple-double" - 44 punkti, 15 rezultatīvas piespēles un desmit atlēkušās bumbas, kamēr 29 punktus un 21 atlēkušās bumbas pievienoja Klints Kapela.

Savukārt "Warriors" labā 35 punktus guva Karijs, kamēr pa 26 punktiem pievienoja Durants un Klejs Tompsons.

Hjūstonas klubs, kas guvis jau sešas uzvaras pēc kārtas, šo maču aizvadīja bez Krisa Pola un Ērika Gordona.

Tikmēr ceturto uzvaru pēc kārtas ceturtdien guva Rietumu konferences līdere Denveras "Nuggets", kas izbraukumā ar 117:113 (30:30, 23:36, 31:18, 33:29) pārspēja Sakramento "Kings".

Viesu uzvaru ar 36 punktiem sekmēja Džamals Marejs, kamēr 26 punkti un 13 atlēkušās bumbas Nikola Jokičam. Savukārt "Kings" no zaudējuma neglāba Badijs Hīlds.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien latviešu basketbolists Dāvis Bertāns mačā, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 125:107 (38:19, 29:32, 29:24, 29:32) uzvarēja sava bijušā spēlētāja Kavai Lenarda pārstāvēto Toronto "Raptors" vienību.

Austrumu konferences un visas līgas līderpozīcijā ar 26 uzvarām 36 spēlēs ir Milvoki "Bucks", kamēr 28 panākumus 40 cīņās guvusi Toronto "Raptors". Rodona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" ar 18 uzvarām 39 spēlēs ir devītajā vietā, bet 14.pozīcijā ar deviņiem panākumiem 38 dueļos ir Ņujorkas "Knicks", kuru pārstāv savainojumu dziedējošais Kristaps Porziņģis.

Rietumu konferencē vadībā ar 25 panākumiem 36 cīņās ir Denveras "Nuggets", bet otrā ar 24 uzvarām 37 mačos ir Oklahomasitijas "Thunder", kam ar 25 panākumiem 39 cīņās seko Goldensteitas "Warriors". Tikmēr Sanantonio "Spurs" 39 spēlēs izcīnījusi 22 uzvaras, kas tai dod septīto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi