Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ilze Jākobsone pēc sešu gadu pārtraukuma atgriežas TTT Rīga rindās

Basketbola klubs TTT Rīga vienojies par viena gada līgumu ar Latvijas sieviešu valstsvienības aizsardzi Ilzi Jākobsoni, ceturtdien teikts kluba paziņojumā.

Jākobsone TTT Rīga rindās debitēja 2012.gada rudenī. Saspēles vadītāja divu sezonu laikā aizvadīja 49 spēles, kurās guva 354 punktus, izcīnīja 109 bumbas zem groziem un izdarīja 87 rezultatīvas piespēles. Trenera Aigara Neripa vadībā aizsardze 2014.gadā kļuva par Latvijas čempioni un Latvijas - Igaunijas līgas uzvarētāju.

"Sportiste atgriežas TTT Rīga sastāvā. Viņa savu karjeru veidojusi ļoti pakāpeniski, apliecinot lietderību gan Liepājā, gan Eiropas kausa komandā Vācijā," par papildinājumu komandā saka galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. "Esmu priecīgs - zinu, ka Jākobsones darba ētika un raksturs būs svarīgs stūrakmens komandas komplektācijā."

"Priecājos par atgriešanos mājās. Pievienojos komandai, kura pēdējos gados, spēlējot Eirokausos, guvusi lielus panākumus," gandarījumu par pievienošanos klubam pauž arī Jākobsone. "TTT Rīga sastāvā varu piepildīt vienu no bērnības sapņiem - spēlēt Eirolīgā. Ceru, ka situācija pasaulē uzlabosies un varēsim tikties klātienē. Kluba izvēle man ir liels gods - nevaru sagaidīt, kad varēšu sevi pierādīt laukumā."

Jākobsone divas sezonas pēc kārtas izdarīja visvairāk piespēļu Latvijas - Igaunijas līgā. 2016./2017.gada sezonā 30 spēlēs tās bija 195 piespēles (vidēji 6,5 mačā) un 2017./2018.gada sezonā 29 spēlēs - 176 (vidēji - 6,1 mačā).

Aizvadītajā sezonā Jākobsones pārstāvētā Kelternas Rutronik Stars komanda finišēja pirmajā vietā Vācijas bundeslīgā, taču koronavīrusa epidēmijas dēļ palika bez titula. Tas notika pirmo reizi kopš līgas dibināšanas 1946.gadā.

Spēlētāja vidēji 22 minūtēs un 19 sekundēs laukumā guva 8,2 punktus. Aizsardzei arī 2,4 rezultatīvas piespēles un 2,05 atlēkušās bumbas vidēji mačā, kā arī realizēti 45% divpunktu un 38% trīspunktu metienu.

Latvijas valstsvienībā spēlētāja debitēja 2016.gada 24.maijā Rīgā pret Baltkrieviju. Izlasi viņa ir pārstāvējusi divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2017., 2019.), 28 spēlēs gūstot 81 punktu. Divreiz kļuvusi par Latvijas čempioni (2012., 2014.).

TTT Rīga aizvadītajā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

TTT Rīga klubu 2007.gadā dibināja Rīgas dome un SIA Rīgas satiksme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi