Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspils basketbolisti Eiropas Izaicinājuma kausa mačā sagrauj Rumānijas klubu Gaz Metan Medias

Latvijas basketbola komanda "Ventspils" otrdien tika pie pirmās uzvaras Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma jeb "Top16" sacensībās.

Trešās kārtas mačā ventspilnieki ar rezultātu 96:64 (29:16, 23:17, 22:14, 22:17) savā laukumā sagrāva "Gaz Metan Medias" komandu no Rumānijas.

"Ventspils" sastāvā pa 14 punktiem guva Folerins Kempbels un Mārtiņš Meiers, kurš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, 13 punktus pievienoja Sandis Valters, bet ar 12 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Mārtiņš Laksa.

Tikmēr Rumānijas komandā 14 punktus guva Kails Šilohs.

Vienīgo reizi Rumānijas klubs vadībā izvirzījās vēl pirmajā minūtē, kad Kails Šilohs ar tālmetienu panāca 3:2. Tomēr tas bija īslaicīgi un jau ceturtajā minūtē Donalds Simss ventspilniekiem pirmoreiz ieguva desmit punktu pārsvaru - 15:5. Neskatoties uz īslaicīgiem uzmanības zudumiem, kopumā "Ventspils" spēlēja ļoti pārliecinoši un pēc pirmās ceturtdaļas atradās vadībā ar 29:16.

Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē "Gaz Metan Medias" basketbolisti spēja gūt piecus punktus, tomēr ventspilnieki uzbruka ar tālmetienu precizitāti un piektajā minūtē mājiniekiem bija 19 punktu pārsvars (40:21). Aptuveni šādu pārsvaru "Ventspils" noturēja arī līdz puslaika beigām, ko noslēdza ar 52:33. Zīmīgi, ka pirmajā puslaikā ventspilnieki realizēja desmit tālmetienus.

Otrā puslaika sākumā rumāņi ar četriem ārējās līnijas spēlētājiem centās strauji samazināt pārsvaru, tomēr "Ventspils" kritiskos brīžus pirmajās minūtēs nospēlēja pietiekoši pārliecinoši. Pēc tam jau Latvijas klubs lēnām turpināja lauzt pretiniekus un pēc 30 spēlētām minūtēm atradās vadībā ar 74:47, bet turpinājumā maču noveda līdz pārliecinošai uzvarai.

Kā ziņots, pēc ļoti veiksmīgi aizvadīta pirmā posma, kurā tika uzvarēts visās sešās spēlēs, "Top16" sacensības ventspilnieki bija iesākuši neveiksmīgāk un pirmajās divās cīņās piedzīvoja divas neveiksmes. Kurzemes komandas spēlētāji vispirms ar rezultātu 78:80 zaudēja Somijas vienībai Joensū "Kataja", kas tika uzskatīta par potenciālo I apakšgrupas pastarīti, bet pirms nedēļas savā laukumā ar 81:86 piekāpās vienai no spēcīgākajām Turcijas vienībām Karšijakas "Pinar".

"Pinar" un "Kataja" komandas otrdien savā starpā sacenšas Turcijā.

I apakšgrupas kopvērtējumā vadībā ar divām uzvarām divās spēlēs atrodas Karšijakas "Pinar", bet Gaz Metan Medias", Joensū "Kataja" un "Ventspils" vienībām ir pa vienam panākumam.

Arī nākamo Eiropas Izaicinājuma kausa spēli ventspilnieki aizvadīs savā laukumā, kad tiksies ar "Kataja" vienību, bet pēc tam "Top16" turnīru noslēgs ar diviem izbraukuma mačiem.

Šī "Ventspils" komandai bija pirmā reize, kad starptautiskajos turnīros jātiekas ar komandu no Rumānijas. Grupu turnīra fāzē Rumānijas klubs nonāca pārvarot kvalifikācijas cīņas, kurās prata pieveikt Krievijas klubu "Ural". Savā laukumā rumāņi zaudēja ar divu punktu deficītu, bet viesos uzvarēja ar piecu punktu pārsvaru. Pirmajā posmā "Gaz Metan Medias" visai droši turējās grupas vadībā, tomēr pēdējā kārtā par uzvarētājiem kļuva Ukrainas klubs Južnijas "Himik".

"Gaz Metan Medias" ir vienīgā no četrām rumāņu komandām, kas tikusi 16 labāko vienību skaitā, bet savas valsts čempionātā šī komanda ar desmit uzvarām 18 mačos ieņem tikai astoto pozīciju.

Eiropas Izaicinājuma kausa "Top16" turnīrā pēc divu apļu turnīra otrajā posmā pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Savukārt ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Iepriekšējās divās sezonās "Ventspils" komanda spējusi sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu, bet šo barjeru tai nav izdevies pārvarēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi