Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Izlases basketbolists Kaspars Bērziņš oficiāli pievienojies Krievijas grandam Lokomotiv-Kubaņ

Viena no spēcīgākajām Krievijas basketbola komandām Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ otrdien apstiprināja līguma noslēgšanu ar Latvijas izlases spēlētāju Kasparu Bērziņu.

Bērziņš sezonas sākumā bija bez kluba, bet oktobra vidū viņš pievienojās Latvijas komandai Ogre/Kumho Tyre, ar nosacījumu, ka labāka piedāvājuma gadījumā viņš varēs pāriet uz citu klubu. Tiesa, šajā komandā viņš aizvadīja tikai divas spēles, bet traumas dēļ kopš oktobra beigām basketbolists nav spēlējis.

"Kaspars ir pieredzējis spēlētājs, kurš ļoti labi zina Vienoto līgu. Pašlaik viņš atgriežas sastāvā pēc nelielas traumas, tomēr zina, ka adaptācijai nebūs daudz laika, jo Lokomotiv-Kubaņ ir liels klubs ar augstām prasībām," izteicies Krasnodaras vienības galvenais treneris Saša Obradovičs. "Bērziņš zina, kur brauc. Viņš mums dos nepieciešamo spēku ceturtā un piektā numura pozīcijā. Gaidu no viņa labu sniegumu ne tikai vienotajā līgā, bet jo īpaši ULEB Eirokausā."

"Kad nāca piedāvājums no Lokomotiv-Kubaņ, ilgi nedomāju," citēts Bērziņš. "Man ir liels gods, ka tāda līmeņa komanda izrādījusi interesi."

Kā izteicies Bērziņš, viņam Krasnodaras komandā ir daudz pazīstamo, bet Obradovičs ir ļoti pieredzējis treneris. Tāpat viņš slavēja Krasnodaras pilsētu un uzsvēra, ka savu darbu darīs ar maksimālu pašatdevi.

"Zinu, ka klubam ir lieli mērķi un darīšu visu, lai tie tiktu sasniegti," uzsvēra latvietis.

Kā vēstīts, par Bērziņa pāreju pirmdien kā pirmais ziņoja respektablais apskatnieks Deivids Piks, bet nedaudz vēlāk Ogres vienība pavēstīja, ka pēc savstarpējas vienošanās sadarbība ar Bērziņu ir pārtraukta.

Bērziņš Ogres komandas rindās aizvadīja divus mačus OlyBet Latvijas Basketbola līgā (LBL), gūstot vidēji 11,0 punktus un savācot 5,5 atlēkušās bumbas.

Lokomotiv-Kubaņ ar 11 uzvarām 13 mačos atrodas VTB Vienotās līgas kopvērtējuma tabulas otrajā vietā. Savukārt ULEB Eirokausā Krasnodaras vienība otrā posma apakšgrupā trīs mačos tikusi pie trim uzvarām, kas ļauj atrasties līderpozīcijā un pretendēt uz ceturtdaļfinālu.

Pagājušajā sezonā Lokomotiv-Kubaņ komanda spēlēja ULEB Eirolīgas finālturnīrā, tomēr tā nespēja sasniegt Vienotās līgas ceturtdaļfinālu, tāpēc šosezon starp Eiropas spēcīgākajām vienībām nespēlē.

Iepriekšējo sezonu Bērziņš noslēdza Krievijas klubā Sanktpēterburgas Zeņit, uz kurieni viņš pērnā gada janvārī pārgāja no cita krievu kluba Ņižņij Novgorod, kuru tobrīd trenēja Ainars Bagatskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi