Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izlases basketbolists Šmits noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar Spānijas grandu Barselonas Lassa

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits pirmdien noslēdzis piecu gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) grandu Barselonas Lassa.

Līgums ar 22 gadus veco latvieti būs spēkā līdz 2022.gadam. Paredzams, ka nākamo sezonu Šmits vēl aizvadīs citā Spānijas vienībā Fuenlavradas Montakit, bet Barselonā spēlēs no nākamā gada.

Zīmīgi, ka jau šajā sezonā tiek paredzēta arī cita Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pilnvērtīga spēlēšana Barselonas komandā.

Par to, ka gaidāma Šmita pāreja uz Barselonu, vietējie mediji ziņoja jau pirms mēneša, vēlāk arī vēstot, ka pirmajā no sezonām viņš tiks izīrēts uz Fuenlavradu.

Šmits Madridē bāzētajai komandai pievienojās 2011.gada beigās, kad bija vien 16 gadus vecs. 2013.gada maijā viņš debitēja ACB, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko līgu Eiropā, un iepriekšējās divas sezonas jau bija stabils Montakit komandas spēlētāju.

Šmits nesen kopā ar Latvijas izlasi piedalījās Eiropas čempionātā, bet pavasarī tika nosaukts par ULEB Eiropas kausa uzlecošo zvaigzni.

Iepriekšējā sezonā ULEB Eiropas kausā Šmits vidēji spēlē guva 9,4 punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un atdeva 0,9 rezultatīvas piespēles ar divpunktu metienu precizitāti 60,4% un trīspunktu - 48,8%. Savukārt Spānijas ACB līgā latvietis vidēji spēlē guva 7,5 punktus un savāca 3,9 atlēkušās bumbas.

Fuenlavradas komandā viņš kopā nospēlējis vairāk nekā 100 mačus - 89 ACB ietvaros, 14 Eiropas kausā un vienu Spānijas Karaļa kausā.

Tikmēr nesenajā Eiropas čempionātā Šmits izcēlās ar vidēji 9,4 punktiem, trāpot 49% tālmetienu.

Barselonas komanda savā vēsturē Spānijas čempionātā triumfējusi 18 reizes un ieguvusi arī divus Eirolīgas titulus. Tiesa, pagājušajā sezonā Lassa ACB regulārajā turnīrā palika vien sestajā vietā, kas bija zemākais rādītājs kopš 1992.gada. Pēc tam izslēgšanas turnīrā vienība nepārvarēja pusfinālu. Tomēr tāpat arī jaunajā sezonā Lassa piedalīsies ULEB Eirolīgas sacensībās.

Jaunā Spānijas čempionāta sezona sāksies nākamnedēļ.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi