Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izlases kapteinis Blūms: Grupa mums noteikti ir spēcīgākā

Latvijas vīriešu basketbola izlasei 2017.gada Eiropas čempionātam tika ielozēta spēcīgākā apakšgrupa - tajā nav neviena pavisam izteikta favorīta, taču nav arī neviena pastarīša, aģentūrai LETA sacīja valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Latvijas vīriešu basketbola izlasei 2017.gada Eiropas čempionātam tika ielozēta spēcīgākā apakšgrupa - tajā nav neviena pavisam izteikta favorīta, taču nav arī neviena pastarīša, aģentūrai LETA sacīja valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Jau ziņojām, ka Latvijas izlase nākamā gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar šī gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, nu jau principiālo pretinieci Beļģiju un Lielbritāniju.

"Grupa no pārējām mums noteikti ir spēcīgākā, visas komandas tajā ir stipras. Nav neviena pilnīgi izteikta favorīta, lai gan par tādām var nosaukt Serbiju un varbūt Turciju. Arī sevi varam pieskaitīt pie favorītiem," uzskata Blūms. "Šajā apakšgrupā nav arī neviena izteikta pastarīša. Zinām, kā mums gājis mačos ar Beļģiju, lai gan iepriekšējā Eiropas čempionātā viņus uzvarējām. Arī Lielbritānija ir laba komanda, lai gan pret to spēlēts mazāk. Tajā spēlē melnādainie basketbolisti. Tagad Eiropā visi māk spēlēt basketbolu."

Iepriekšējos gados Latvijas izlasei dažādu iemeslu dēļ atteikuši vairāki potenciālie līderi, tostarp pašlaik Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns. Valstsvienības kapteinis Blūms gan norāda, ka tikai savainojumi var būt par iemeslu nespēlēšanai nacionālajā izlasē.

"Mums ir jāsapulcina visi spēcīgākie spēlētāji. Galvenais, lai basketbolisti paši gribētu spēlēt. Domāju, spēlēšanu izlasē kādam var izjaukt tikai savainojumi," pauda Blūms.

"Pats gan vairāk gribēju tikt Izraēlas grupā, taču spēlēt Turcijā arī ir labi. Tur ir daudz spēlēts, arī izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis būs gadu nostrādājis Stambulā, un arī Dairis Bertāns būs pieradis tur spēlēt," pozitīvos aspektus tieši ar ielozēšanu Turcijas grupā nosauca Blūms.

Kā zināms, Bertāns pašlaik pārstāv Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē slavenais Deivids Blats ar asistentiem Bagatski un Oskaru Ernšteinu.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2017.gadā notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim Stambulā, Helsinkos, Telavivā un Klužā-Napokā.

A apakšgrupā spēlēs Somija, Islande, Francija, Grieķija, Polija un Slovēnija, bet B grupā spēkosies Izraēla, Lietuva, Itālija, Gruzija, Vācija un Ukraina. Savukārt C grupā spēlēs Rumānija, Ungārija, Spānija, Čehija, Horvātija un Melnkalne.

No katras grupas izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, un "play-off" cīņas no astotdaļfināla fāzes risināsies Stambulā.

2015.gada Eiropas čempionātam bija plānots risināties Ukrainā, tomēr nestabilās politiskās situācijas dēļ lēmums tika mainīts un sacensības uzņēma uzreiz četras valstis, kuru vidū bija arī Latvija, bet izšķirošie mači risinājās Francijā. Šis būs otrais turnīrs pēc kārtas, ko uzņems četras valstis.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pērn Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī nākamgad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas.

Pateicoties sekmēm iepriekšējā finālturnīrā, Latvijai šoreiz nebija jāpiedalās kvalifikācijā. Pēc nākamā Eiropas čempionāta turpmāk finālturnīri tiks aizvadīti vien reizi četros gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi