Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izmeklētāji Braienta helikoptera avārijas cēloni meklēs bojāgājušo viedierīcēs

Pēc pagājušajā mēnesī notikušās helikoptera avārijas, kurā dzīvību zaudēja slavenais Kobe Braients, viņa meita un vēl septiņi cilvēki, izmeklētāji nonākuši strupceļā, tāpēc atbildes un pagaidāmo neskaidro negadījuma cēloni tiks meklētas bojāgājušo viedierīcēs.

Helikopters, ar kuru janvāra beigās uz jaunatnes līgas spēli devās Braients ar savu meitu un vēl septiņiem cilvēkiem, nav bijis aprīkots ar melno kasti, kas šādos gadījumos izmeklētājiem nereti sniedz būtisku informāciju.

Ņemot vērā, ka negadījuma apstākļi aizvien ir neskaidri un izmeklētājiem nav izdevies rast atbildes uz vairākiem svarīgiem jautājumiem, nolemts ielūkoties bojāgājušo viedierīcēs. Šāda ideja izmeklētājiem ienākusi prātā arī tāpēc, ka negadījuma brīdī helikopters lidoja pietiekami zemu, lai viedierīču darbības uztvertu telekomunikāciju torņi.

Tiek vēstīts, ka pilots Ara Zobajans pēdējo reizi ar dispičeri sazinājies, kad atradās 700 metru augstumā. Izmeklētājiem aizvien nav skaidrs, kāpēc pilots miglainajos laikapstākļos pieņēmis lēmumu veikt manevru pa kreisi, kas īsi pēc tam noveda pie katastrofas.

"Kā ierasts, arī šajā lietā meklējam un vēlāk arī izmantojam bojāgājušo viedierīces. Mums ir izdevies "atdzīvināt" vienu "iPad" un arī "iPhone" viedierīci," teica ASV Nacionālās transporta drošības pārvaldes (NTSB) locekle Dženifera Homendija.

Noskaidrojies, ka atrastā "iPad" planšete piederējusi pilotam.

NTSB pārstāve Keita Koloveja norādīja, ka vēl neesot zināms, vai no šīm ierīcēm arī izdosies iegūt kādu informāciju. Zīmīgi, ka helikopterā nav bijis ierīču, kas ieraksta kabīnē teikto, kā arī fiksē lidojuma datus.

Viedierīces jau iepriekš spēlējušas būtisku lomu neskaidru negadījumu atrisināšanā. Šādā veidā izdevās atrisināt 2017.gada septembrī notikušo "Bell" helikoptera avāriju Ņūmeksikā. Pēc negadījuma tika atrasts pilota tālrunis, pēc kura izpētes noskaidrojās, ka viņš lidojuma laikā veicis zvanu, lai rezervētu īres auto, taču saruna pēkšņi aprāvās, un īsi pēc tam viņš jau bija miris.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka mūžībā aizgājusī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Kobe Braeints un viņa meita Džianna zemes klēpī guldīti pagājušajā nedēļā slēgtā bēru ceremonijā ģimenes lokā.

Kā liecina ieraksti nāves apliecībās, viņi apglabāti Ņūportbīčas piemiņas parkā Losandželosas dienvidos.

Publiski Braients un viņa meita tiks godināti 24.februāri Losandželosā esošajā "Staples" centrā, kur notiks pasākums viņu piemiņai.

Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 26.janvārī 41 gada vecumā, kad "Sikorsky S-76" helikopters miglainos laika apstākļos avarējis kalnos netālu no Kalabasas pilsētas.

Līdz ar Braientu un viņa meitu Džiannu helikopterā bija arī Orindžkostas Koledžas 56 gadus vecais beisbola treneris Džons Altobelli viņa sieva Kerija un viena no viņu divām meitām Alisa, kura spēlēja basketbolu vienā komandā ar Džiannu. Helikopterā atradās vēl viena Džiannas komandasbiedrene Peitona Čestere un viņas māte Sāra Čestere.

Astotā pasažiere bija Kristīna Mauzere - Hārboras Dienas skolas basketbola trenere Ņūportbīčā, kur mācījās Braienta meita. Tāpat bojā gāja arī pilots Ara Zobajans, kuram komerciālu lidojumu pilota apliecība bija no 2007.gada. 

Braients ir arī divkārtējs olimpiskais čempions, izcīnot zelta medaļas ar ASV valstsvienību 2008.gada Pekinas un 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Leģendārais basketbolists karjeru noslēdza 2016.gada 13.aprīlī, kad uzvarā pār Jūtas "Jazz" guva 60 punktus.

Viņš pēdējās septiņās sezonās NBA bija apmaksātākais spēlētājs. 20 gadu ilgajā karjerā "Lakers" komanda Braientam samaksāja nedaudz vairāk par 300 miljoniem ASV dolāru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi