Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izšķirošajai spēlei ar Melnkalni netiks pieteikts Zaķis

No tiem Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājiem, kuri svētdien ieradās Podgoricā, pirmdienas mačam ar Melnkalni netiks pieteikts Ronalds Zaķis, lēmis valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas izšķirošais duelis Podgoricā sāksies plkst.20 pēc Latvijas laika, bet to tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls TV6.

Izšķirošajā mačā Latvijas izlases pieteikumā būs Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Dairis Bertāns, Žanis Peiners, Rolands Šmits, Rihards Lomažs, Jānis Blūms, Artis Ate, Mareks Mejeris, Ojārs Siliņš, Mārtiņš Meiers un Aigars Šķēle.

"Svētdien vakara treniņā produktīvi pastrādājām, izdarījām visu, kas bija paredzēts un pirmdien vēl pieslīpēsim dažas nianses. Visi 13 uz Podgoricu atbraukušie basketbolisti ir gatavi spēlēt, visi ir ļoti motivēti, bet, izvērtējot dažādus iespējamos taktiskos variantus, nolēmām spēlei nepieteikt Zaķi. Gan Melnkalnes, gan Latvijas komandai ir savi trumpji, centīsimies maksimāli izmantot savus. Svarīgi būs atrast spēles ritmu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Vecvagara teikto.

Šī kvalifikācijas loga pirmajā mačā Latvijas valstsvienība piektdien pārpildītā Arēnā Rīga ar rezultātu 62:67 zaudēja Spānijas valstsvienībai, kamēr Melnkalne viesos ar 76:74 uzvarēja Ukrainu.

Latvijas un Melnkalnes pirmajā savstarpējā spēlē Rīgā uzvaru ar 84:75 uzvarēja šodienas pretinieki. Lai Latvija kvalificētos Ķīnā gaidāmajai Pasaules kausa izcīņai, tai šodien nepieciešama uzvara ar vismaz deviņu punktu starpību - pretējā gadījumā uz finālturnīru dosies tieši Melnkalne.

Salīdzinot ar piektdienas maču pret Spāniju, Latvijas valstsvienībā cīņā ar Melnkalni būs ievērojamas izmaiņas, jo komandai varēs palīdzēt pieci ULEB Eirolīgas basketbolisti - Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Dairis Bertāns, Žanis Peiners un Rolands Šmits.

Salīdzinot ar iepriekšējo dueli, mājās palika Ingus Jakovičs, Kaspars Vecvagars, Artūrs Ausējs un savainotais Rolands Freimanis.

Tikmēr Melnkalnes izlasei ir vairāki sastāva iztrūkumi, jo saspēles vadītāja pozīcijā savainoti ir Ogņens Čarapičs un Nikola Ivanovičs, kurš ir viens no šī modeļa līderiem. Tiesa, vienības sastāvā iekļauts komandas līderis Bojans Dubļevičs.

Otrā posma pirmajās spēlēs Latvija septembrī pārspēja ar 85:74 Slovēniju un ar 82:85 zaudēja Spānijai, bet novembra un decembra mijā ar 75:84 piekāpās Melnkalnei, un ar 82:77 pieveica slovēņus.

Savukārt Melnkalne vispirms ar 69:79 zaudēja Turcijai, bet pēc tam sekojusi četru uzvaru sērija - 90:84 pret Ukrainu, 84:75 pret Latviju, 71:66 pret Turciju un piektdienas panākums atkal pret ukraiņiem.

Vēl šodien I grupas ietvaros Eiropas čempione Slovēnija uzņems Ukrainu, bet Spānija savu skatītāju priekšā spēkosies ar Turciju.

I grupas kopvērtējumā pēc 11 kārtām līdere ar deviņām uzvarām ir Spānija, bet par vienu panākumu mazāk ir Turcijai. Abas izlases jau ir nodrošinājušas iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Tālāk ar septiņām uzvarām seko Melnkalne, sešas uzvaras ir Latvijai, kamēr Ukrainai ir pieci panākumi. Savukārt pēdējā, sestā, ar divām uzvarām ir Eiropas čempione Slovēnija.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Pasaules kausa finālturnīrs no 31.auguta līdz 15.septembrim notiks Ķīnā.

Latvijas izlases kandidātu sastāvs mačam ar Melnkalni:

Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (abi - Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Itālija), Žanis Peiners (Stambulas "Dariššafaka Tekfen", Turcija), Rolands Šmits (Barselonas "Lassa", Spānija), Rihards Lomažs ("Ventspils"), Jānis Blūms (Permas "Parma", Krievija), Artis Ate, Mareks Mejeris (abi - "VEF Rīga"), Ojārs Siliņš (Avelīno "Sidigas", Itālija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Aigars Šķēle (Antibas "Sharks", Francija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi