Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Janičenoks: No Prometey pievienošanās Latvijas - Igaunijas līgai ieguvēji būs visi

Rīgā bāzētā Ukrainas basketbols kluba Slobožanskas Prometey pievienošanās Latvijas - Igaunijas Basketbola līgai (LIBL) būs pienesums visam Baltijas basketbola līmenim, preses konferencē pirms gaidāmās LIBL sezonas teica Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks.

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts sāksies jau piektdien, kad "Liepāja" uzņems "VEF Rīga", bet "Tartu Universitāti"/"Maks & Moorits" stāsies pretī Tallinas "Kalev"/"Audentes".

Atšķirībā no iepriekšējās sezonas, šogad Latvijas un Igaunijas komandu pulku ir papildinājis Ukrainas basketbola klubs "Prometey".

"Šī ir jau piektā sezona, gribētos teikt, ka arī esam spēruši pāris soļus uz priekšu," teica Janičenoks. "Šogad līgā būs 16 komandas. Deviņas būs no Igaunijas, sešas Latvijas vienības un Ukrainas komanda "Prometey", no kuras pievienošanās ieguvēji būs visi."

Tāpat Janičenoks atklāja, ka, nemainoties turnīra izspēles kārtībai, arī šogad "Final 4" jeb labāko četru komandu turnīrs, visticamāk, notiks Igaunijā.

Vēl Latvijas basketbolu līgu direktors pastāstīja, ka šogad tiek plānots analītiska satura raidījums par LIBL, kurā būs sižeti ne tikai par mačiem, bet arī par spēlētājiem, treneriem un klubu vadību, atklājot līgas aizkulises.

"Šogad mūsu pievienotā vērtība būs raidījums, kas sen nav bijis Latvijā," stāstīja "Pafbet" mārketinga vadītājs Latvijā Rihards Streiķis. "Raidījums, kas koncentrējas tieši uz vietējo līgu, un būs katru nedēļu. Tā būs lieliska pievienotā vērtība visiem klubiem un līdzjutējiem."

Raidījums būs skatāms līgas "Youtube" kontā un, iespējams, arī televīzijas kanālā TV4.

Savukārt, runājot par maču tiešraidēm, Janičenoks norādīja, ka viena spēle mēnesī būs vērojama arī Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7), bet par pārējo maču tiešraidēm parūpēsies TV4 un interneta platforma "Sportacentrs.com".

Šosezon LIBL no Latvijas spēlēs "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igauniju pārstāvēs "Parnu Sadam", Tartu Universitāte/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacentīsies arī Ukrainas komanda "Prometey".

Pamatturnīrā paredzēts divu apļu turnīrs, kam sekotu ceturtdaļfināla sērijas un finālčetrinieka turnīrs.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Hābnēmes "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi