Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Jaunups: Vecvagars bija vienīgais kandidāts uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu

Arnis Vecvagars bija vienīgais kandidāts uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu, jo iepriekšējais stūrmanis Ainars Bagatskis pauda apņemšanos viņam palīdzēt kā padomdevējs, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes loceklis Edgars Jaunups. Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Latvijas izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts Vecvagars, kurš pirms tam bija Bagatska asistents.

"Vecvagars bija Bagatska komandas sastāvdaļa. LBS vadība tic Bagatska sistēmai. Tieši viņš Vecvagaru nosauca kā optimālo darba turpinātāju, pats arī pauda gatavību darboties konsultanta statusā. Tam gan nav nekāda rakstiska pamata, tomēr Ainars ir paudis apņemšanos palīdzēt. Tas arī ir iemesls, kāpēc Vecvagars izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts bez jebkādas konkurences, nemaz nesalīdzinot viņu ar citiem speciālistiem. Viedokļi bija dažādi, bet vairākums atbalstīja šo variantu. Turklāt pat tie kolēģi, kuri sākotnēji bija skeptiskāki, piekrita un deva Arnim uzticības kredītu," stāstīja Jaunups.

Tāpat Jaunups noraidīja iepriekš izskanējušo informāciju, ka uz amatu bijuši vairāki kandidāti.

"Neviena cita kandidāta uz izlases galvenā trenera amatu nebija. Brīvajās diskusijās izskanēja visādas iespējamības, bet faktiski bija tikai viens kandidāts - Vecvagars, kuru ieteica Bagatskis un LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps. LBS ģenerālsekretārs norādīja, ka Vecvagars būtu kā harmonisks izlases spēles stila turpinātājs. Viena no būtiskākajām niansēm arī bija, ka Bagatskis ir gatavs palīdzēt izlasei kā konsultants. Vairākums no LBS valdes to uzskatīja par ieguvumu," skaidroja Jaunups.

Valde uzdeva Šnepam kopā ar Vecvagaru izvēlēties tos cilvēkus, kurus viņš vēlētos redzēt par saviem asistentiem. Kā pēc trenera iecelšanas aģentūrai LETA atklāja LBS prezidents Valdis Voins, iepriekšējam Bagatska asistentam Artūram Visockim-Rubenim būtu jāturpina darbs izlasē, bet viņam ir pienākumi arī sieviešu valstsvienībā, kas nākamgad spēlēs Pasaules kausā.

"Par Visocki-Rubeni man grūti spriest, jo tas ir Šnepa un galvenā trenera kompetencē, bet, jā, Bagatskis un Vecvagars redzēja viņu kā savas komandas sastāvdaļu. Tas, manuprāt, arī loģiski, ja mēs vadāmies pēc principa maksimāli noturēt iepriekšējo treneru kolektīvu. Visockim-Rubenim gan būtu tādā gadījumā šis darbs jāapvieno ar sieviešu izlases galvenā trenera asistenta pienākumiem, kas, manuprāt, ir iespējams," atzīmēja Jaunups.

Tāpat Jaunups norādīja, ka neesot apsvērts jautājums par ārzemju speciālistu piesaisti.

"Idejas pieaicināt ārzemju speciālistu nebija, jo vairākumā LBS valdes locekļos dominēja uzskats, ka jāturpina līdzšinējais redzējums," teica Jaunups.

Latvijas valstsvienību Bagatskis vadīja no 2010.gada, bet šogad viņa vadībā komanda sasniedza augstāko rezultātu, izcīnot piekto vietu Eiropas čempionātā.

"Kopumā LBS valde Bagatska paveikto novērtēja kā ļoti labu. Protams, Eiropas čempionātā nebija medaļas, tāpēc nevar lietot vārdus "teicami" un "izcili", bet kopumā novērtējums bija ļoti labs. Par nākotnes modeli gan bija diskusijas. Bija ideja varbūt veidot treneru kolektīvu pilnībā no jauna, ņemot vērā, ka Bagatskis neturpinās darbu ar izlasi. Citi savukārt uzskatīja, ka ir jāturpina pašreizējais koncepts, par ko bija arī vairākums," stāstīja Jaunups.

Kopš 2014.gada Vecvagars bijis Latvijas jauniešu izlašu galvenais treneris. Šogad šī speciālista vadībā U-20 valstsvienība, kas gan bija krietni novājinātā sastāvā, Eiropas čempionātā zaudēja visās septiņās spēlēs un palika pēdējā 16 komandu konkurencē. Līdz ar to nākamajā vasarā pirmoreiz vēsturē šī vecuma Latvijas komandai būs jāsacenšas B divīzijā.

Iepriekšējās pāris sezonas Vecvagars vadīja OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu Jūrmala/Fēnikss

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi