Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jēkabpils un Liepājas komandas BBL spēlēs pārliecinoši tiek galā ar pastarīšiem

Jēkabpils un Liepāja/Triobet komandas ceturtdien guva uzvaras Triobet Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs, pārspējot sacensību vienīgās vienības, kas nav no Baltijas.

Jēkabpils ar rezultātu 94:46 (28:12, 20:9, 17:14, 29:11) savā laukumā neatstāja cerības uz panākumu Mogiļevas Borisfen no Baltkrievijas.

Uzvarētājiem pa 16 punktiem iemeta Kristaps Miglinieks un Jurijs Aleksejevs, kuram bija arī deviņas bumbas zem groziem, bet ar 13 punktiem atzīmējās Edgars Štelmahers un Jānis Antrops.

Abu komandu pirmajā mačā oktobra beigās Jēkabpils sagrāva sacensību pastarīšus ar 104:60.

Jēkabpils iepriekšējos divus mačus bija aizvadījuši neveiksmīgi, divas reizes zaudējot pagarinājumā. BBL čempionātā pagājušajā nedēļā viņi viesos sīvā cīņā ar 103:104 zaudēja B apakšgrupas līderei Pasvāles Pieno žvaigždes, piedzīvojot vien otro neveiksmi turnīrā. Savukārt vēl pirms tam OlyBet Latvijas Basketbola līgā (LBL) pagarinājumā ar 71:78 atzina pastarītes "Latvijas Universitāte" pārākumu.

Tikmēr Liepāja/Triobet komanda savā laukumā ar 89:75 (20:12, 26:20, 18:32, 25:11) salīdzinoši droši apspēlēja Kazahstānas klubu Atirau Barsi.

Šeit uzvarētājiem ar 19 punktiem izcēlās Latīfs Makmalans, bet 18 punkti, 11 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles bija Malkolmam Grifinam. Tikmēr ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Artjoms Butjankovs.

Arī liepājniekiem pirms šī mača bija divu zaudējumu sērija - pagājušajā nedēļā BBL čempionātā viņi aizraujošā cīņā pagarinājumā ar rezultātu 106:111 piekāpās Barons kvartāls vīriem, bet pēc tam sestdien LBL čempionātā ar 53:71 cieta sagrāvi pret Ogre/Kumho Tyre komandu.

Savukārt Barsi pirmo šīs sezonas spēli BBL čempionātā aizvadīja vien otrdien, ar rezultātu 60:94 saņemot pērienu no Ķēdaiņu Ņevežis basketbolistiem.

Baltkrievijas un Kazahstānas komandas turnīrā piedalās ar nosacījumu, ka visas spēles aizvada pretinieku laukumā.

LETA jau ziņoja, ka trešdien četru Latvijas klubu savstarpējos dueļos Barons kvartāls mājās ar rezultātu 86:64 uzvarēja Jūrmala/Fēnikss komandu, bet Valmiera/ORDO viesos ar 71:65 pārspēja Ogre/Kumho Tyre basketbolistus.

A apakšgrupas vadībā ir Ķēdaiņu Ņevežis no Lietuvas, Raplas Avis no Igaunijas un Barons kvartāls komandas, kam ir pa piecām uzvarām septiņos mačos. Tikmēr Liepāja/Triobet kontā ir četras uzvaras septiņās spēlēs, bet divus panākumus guvusi Jūrmala/Fēnikss komanda, kurai ar vienu panākumu seko Pērnavas Port of Parnu no Igaunijas. Tikmēr Kazahstānas klubs Atirau Barsi ir zaudējis abos mačos.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles Pieno žvaigždes, ar sešām uzvarām astoņos mačos seko Jēkabpils, bet Valmiera/ORDO kontā ir pieci panākumi septiņās cīņās. Pie četrām uzvarām tikusi Ogre/Kumho Tyre vienība, trīs panākumi ir Tallinas TTU, divi Rakveres Tarvas/Palmse Metall, bet Mogiļevas Borisfen basketbolisti zaudējuši visos astoņos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi