Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jēkabsone-Žogota ar 15 punktiem palīdz Kurskas Dinamo izcīnīt trešo uzvaru FIBA Eirolīgas spēlēs

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva 15 punktus FIBA Eirolīgas spēlē, palīdzot Krievijas komandai Kurskas "Dinamo" ar 70:49 (17:13, 14:11, 23:12, 16:13) pieveikt Slovākijas vienību Košices "Good Angels".

Jēkabsone-Žogota nospēlēja 30 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no sešiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem un trīs no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņai viena rezultatīva piespēle, viena atlēkusī bumba, viena kļūda, viena pārtverta piespēle un viena piezīme.

Uzvarētājām pa 15 punktiem guva Jēkabsone-Žogota, Tatjana Vidmera un amerikāniete Nemkadi Ogvumike, kurai arī 11 bumbas zem groziem.

Kā ziņots, Eirolīgas pirmajā mačā pagājušā gada FIBA Eirolīgas bronzas fināla atkārtojumā "Dinamo" savās mājās ar 72:40 pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce", bet pirms divām nedēļām ar 55:62 piekāpās citai Stambulas vienībai "Galatasaray". Savukārt pagājušajā nedēļā "Dinamo" ar 63:58 savā laukumā apspēlēja Itālijas klubu Skio "Beretta Famila".

Kurskas klubā galvenais treneris ir Gundars Vētra, kuram palīdz arī Mārtiņš Zībarts un Ēriks Visockis. Savukārt "Fenerbahce" trenē bijušais Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris grieķu speciālists Georgs Dikeulaks.

FIBA Eirolīgā šosezon spēlē arī latviete Kristīne Vītola, kuras pārstāvētā Spānijas komanda Salamankas "Perfumerias Avenida" pirmajās trīs kārtās guvusi divas uzvaras, bet ceturtdien izbraukumā spēkosies ar Skio "Beretta Famila".

Ar trim uzvarām četrās spēlēs "Dinamo" atrodas A apakšgrupas līderpozīcijā, bet "Perfumerias Avenida" ir piektajā vietā.

Šīs sezonas FIBA Eirolīgā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Savukārt finālčetrinieka sacensības plānotas no 15. līdz 17.aprīlim.

Jēkabsone-Žogota pie godalgām FIBA Eirolīgas sacensībās tikusi četras sezonas pēc kārtas - 2013.gadā viņa sacensībās triumfēja ar Krievijas vienību Jekaterinburgas UGMK, iegūstot jau savu otro FIBA Eirolīgas titulu, bet 2012., 2014. un 2015.gadā palikusi trešajā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi