Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jokičs palīdz Nuggets nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā

Nikola Jokičs ceturtdien guva 35 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Denveras Nuggets komandai iekļūt izslēgšanas turnīrā.

"Nuggets" mājās uzvarēja Memfisas "Grizzlies" ar rezultātu 122:109 (34:30, 36:23, 35:25, 17:31).

"Nuggets" nodrošināja sesto vietu Rietumu konferencē, izvairoties no dalības "play-in" turnīrā. Denveras basketbolisti vēl var uzvarēt Ziemeļrietumu divīzijā ar nosacījumu, ja svētdien uzvarēs Losandželosas "Lakers" un Jūtas "Jazz" piedzīvos divus zaudējumus.

Jokičs arī izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, izdalīja sešas rezultatīvas piespēles un pārtvēra piecas bumbas. Serbu basketbolists ceturtdien sasniedza arī unikālu NBA rekordu, kļūdams par pirmo basketbolistu, kurš vienā sezonā guvis vismaz 2000 punktus, izcīnījis vismaz 1000 atlēkušo bumbu un atdevis vismaz 500 rezultatīvas piespēles.

Vēl uzvarētājiem ar 22 punktiem atzīmējās Ārons Gordons.

"Grizzlies" rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Desmonds Beins. Memfisas basketbolisti jau bija nodrošinājuši otro vietu Rietumu konferencē.

Tikmēr Austrumu konferencē otro vietu pārņēma Milvoki "Bucks", NBA čempioniem mājās ar rezultātu 127:121 (36:29, 33:30, 33:38, 25:24) pārspējot tiešo konkurenti Bostonas "Celtics".

Jannis Adetokunbo un Džrū Holidejs guva pa 29 punktiem, bet 22 punkti bija Krisam Midltonam. Adetokunbo arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, Holidejam šajos rādītājos bija 8+8, bet Midltonam - 8+9.

Pretiniekiem sezonas rezultatīvāko spēli aizvadīja Markuss Smārts, kurš guva 29 punktus, bet Džeilens Brauns guva 22 punktus, atdeva 11 rezultatīvas piespēles un izcīnīja desmit bumbas zem groziem. 22 punktus guva arī Daniels Taiss.

Citā spēle Goldensteitas "Warriors" mājās ar rezultātu 128:112 (27:32, 38:30, 26:22, 37:28) uzvarēja Losandželosas "Lakers", kas jau iepriekš šonedēļ zaudēja cerības iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Uzvarētājiem Klejs Tompsons realizēja sešus tālmetienus un guva 33 punktus. Džordans Pūls piebalsoja ar 19 punktiem un sasniedza jaunu karjeras rekordu rezultatīvajās piespēlēs - 11.

"Lakers" rindās karjeras rezultatīvāko spēli aizvadīja Teilens Hortons-Takers, kurš guva 40 punktus. Astoņus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojusī Losandželosas komanda spēlēja bez savām zvaigznēm Lebrona Džeimsa, Entonija Deivisa, Rasela Vestbruka un Karmelo Entonija.

NBA regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs 82 spēles. Konferenču pirmo sešu vietu ieguvējas iekļūs izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās pozīcijas īpašnieces spēkosies "play-in" turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi