Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jonāts ar pēdējo sekunžu metienu nodrošina Jūrmalai dramatisku uzvaru Ogrē

Dramatisku uzvaru OlyBet Latvijas basketbola līgas (LBL) vadošā četrinieka komandu savstarpējā duelī sestdien guva Jūrmala, kas, pateicoties Ervīna Jonāta pēdējo sekunžu metienam, viesos ar 88:86 (23:31, 16:22, 23:16, 26:17) pieveica Ogri.

"Jūrmalas" labā 20 punktus šajā mačā iemeta Edgars Jeromanovs, bet 18 punktus pievienoja Uģis Pinete. Savukārt ogrēniešiem ar 21 punktu atzīmējās Rinalds Sirsniņš, kamēr 19 punkti Guntim Sīpoliņam.

Mačs iesākās aizraujošā un rezultatīvā cīņā, "Ogres" komandas basketbolistiem pirmajā ceturtdaļā iegūstot pat desmit punktu vadību (29:19). Sākumā jūrmalnieki tālāk atrauties mājiniekiem neļāva, bet pašiem diez ko pietuvoties arī neizdevās. Noslēdzošajās pirmā puslaika minūtēs ogrēnieši atkal veica nelielu izrāvienu, un, pateicoties Sirsniņa tālmetienam, lielajā pārtraukumā viņi devās ar 14 punktu vadību (53:39).

Lai arī uz otro puslaiku "Jūrmala" iznāca apņēmības pilna samazināt deficītu, sākotnēji tas neizdevās, vienubrīd "Ogres" vadībai sasniedzot arī 18 punktus - 59:41. Tomēr pēc tam jūrmalnieki pamazām sāka atspēlēšanos, trešā ceturkšņa pēdējā minūtē Pinetem ar tālmetienu panākot vairs tikai 62:66.

Noslēdzošajās minūtēs starp abām komandām aizritēja bezkompromisa cīņa. Sākumā "Ogre" atguva desmit punktu vadību (77:67), tomēr jūrmalnieki parādīja raksturu un pēc Kristapa Pļavnieka trīspunktnieka divarpus minūtes līdz beigām panāca neizšķirtu 82:82. Turklāt pēcāk "Jūrmala" jau pārņēma vadību, Jeromanovam vienu minūti un 13 sekundes pirms beigām panākot jau 86:82.

Noslēdzošajos pamatlaika uzbrukumos "Ogre" spēja gūt četrus punktus pēc kārtas un panākt neizšķirtu, tomēr tiesības uz pēdējo uzbrukumu piederēja "Jūrmalai", un līdz ar beigu signālu divus punktus iemeta Jonāts, nodrošinot viesiem uzvaru.

Kaut vairākas spēles bijušas ļoti sīvas, šosezon LBL ietvaros "Jūrmala" piekāpusies vien abām kopvērtējuma līderēm "Ventspils" un "VEF Rīga", kamēr "Ogre" šosezon pa reizei uzvarējusi gan "Ventspili", gan "VEF Rīga", bet cietusi zaudējumus vairākām citām komandām.

Savstarpējos mačos novembra sākumā "Jūrmala" viesos uzvarēja ar 86:83, bet 30.decembrī bija labāka ar 85:82.

Tikmēr citā mačā zaudējumu svarīgā spēlē sestdien cieta "Betsafe"/"Liepāja", kas savā laukumā ar 81:89 (33:26, 20:16, 14:26, 14:21) piekāpās "Valka"/"Valga" basketbolistiem.

Liepājnieku rindās 17 punktus iemeta Roberts Krastiņš, kamēr pa 16 punktiem pievienoja Kārlis Pauls Lasmanis un Mareks Jurevičus. Savukārt viesiem ar 20 punktiem atbildēja Edgars Lasenbergs, bet 18 punkti Kristapam Migliniekam.

Šī uzvara "Valka"/"Valga" vienībai ļāvusi pakāpties jau uz piekto vietu LBL kopvērtējumā, kamēr "Betsafe"/"Liepāja" noslīdējusi uz sesto.

Vēl spēles pirmo pusi liepājnieki aizvadīja veiksmīgi, lielajā pārtraukumā dodoties ar 11 punktu pārsvaru (53:42). Lai arī vēl otrā puslaika ievadā "Betsafe"/"Liepāja" atradās dažu punktu vadībā, iniciatīva pamazām pārgāja viesu pusē, kuri noslēdzošās desmit minūtes sagaidīja jau ar viena punkta pārsvaru - 68:67.

Noslēdzošā ceturtdaļa sākās punkts punktā, bet tās vidū "Valka"/"Valga" basketbolisti pāris uzbrukumos nospēlēja veiksmīgāk, kā rezultātā beidzamajās minūtēs liepājnieki reālā cīņā par uzvaru pat neiesaistījās.

Vēl vienā mačā pie ne tā pārliecinošākā panākuma tika Latvijas vicečempione "Ventspils", kas savā laukumā ar 82:58 (24:13, 15:19, 16:16, 27:16) uzvarēja "Latvijas Universitāti" (LU), kas vēl joprojām arī var iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Ventspilnieku sastāvā 16 punktus iemeta Rihards Lomažs, savukārt 15 punktus pievienoja Aigars Šķēle. Tikmēr LU rindās 18 punkti Linardam Jaunzemam, bet 14 - Kārlim Žundam.

Lai arī "Ventspils" pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā ar 24:12, turpinājumā LU izrādīja diezgan cienījamu pretestību, pirmo puslaiku noslēdzot vien ar septiņu punktu deficītu (32:39). Trešajā ceturksnī studenti parūpējās par pamatīgu intrigu, jo viņi veica 16:1 izrāvienu un četras minūtes līdz pārtraukuma pēc Ričarda Pinnes divpunktnieka izvirzījās vadībā ar 48:45.

Tiesa, uzreiz pēc tam "Ventspils" veica savu izrāvienu un pirms noslēdzošajām desmit minūtēm atradās vadībā ar septiņiem punktiem (55:48). Šo pārvaru mājinieki ne tikai nosargāja, bet arī ievērojami palielināja, beigās rezultāta ziņā izcīnot diezgan pārliecinošu uzvaru.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 20 uzvaras 21 mačā, savukārt ar 15 panākumiem 17 dueļos seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 15 uzvaras 20 cīņās, bet 14 panākumus 22 spēlēs guvusi "Ogre".

Piektajā vietā ar piecām uzvarām 13 mačos tagad ir "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 23 cīņās seko "Betsafe"/"Liepāja", bet ārpus izslēgšanas turnīra zonas ar septiņām uzvarām 24 mačos ir "Jēkabpils".

Tāpat tuvu pirmajam sešiniekam ir arī "Latvijas Universitāte", kas iekrājusi sešus panākumus 23 mačos.

Savukārt turnīra tabulu noslēdz "Valmiera"/ORDO, kas savākusi četras uzvaras 25 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi