Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kambala karjeras pēdējā spēlē gūst 20 punktus, bet neglābj Jūrmala/Betsafe no zaudējuma

Pieredzējušais latviešu centra spēlētājs Kaspars Kambala trešdien karjeras pēdējā spēlē guva 20 punktus OlyBet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā, bet neglāba Jūrmala/Betsafe komandu no zaudējuma.

Jūrmalnieki savā laukumā ar rezultātu 66:78 (19:16, 20:24, 14:15, 13:23) piekāpās Igaunijas čempionei Tallinas Kalev/Cramo.

Ar 20 punktiem nepilnās 20 minūtēs Kambala bija rezultatīvākais mājinieku rindās. Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, trīs reizes kļūdījās, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, tika pie četrām piezīmēm un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus.

Vēl mājiniekiem 12 punktus guva Lauris Blaus.

Viesiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Janari Joesārs.

Jūrmalas komanda pirmajā puslaikā iekrāja deviņu punktu pārsvaru, bet pārtraukumā devās ar viena punkta deficītu (39:40). Otrā puslaika ievadā viesi veica deviņu punktu izrāvienu, taču vēlāk pēc Kambalas diviem precīziem soda metieniem komandas šķīra vairs tikai viens punkts (51:52).

Pirms ceturtās ceturtdaļas komandas šķīra tikai divi punkti - 55:53 viesu labā, bet vēlāk jūrmalniekiem izdevās pietuvoties līdz punkta deficītam (55:56). Tiesa, salauzt pretinieku pretestību neizdevās, bet zaudējuma rūgtumu ar pāris skaistām epizodēm veldzēja Kambala, kurš saņēma publikas aplausus.

Kambalu pēc mača sveica arī Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Karjeras laikā Kambala pārstāvējis tādus spēcīgus klubus kā Stambulas Efes Pilsen un Fenerbahce, kā arī Madrides Real un Kazaņas Unics, turklāt viņš dala ULEB Eirolīgas viena mača rezultativitātes rekordu, jo 2002./03.gada sezonā viņš vienā no spēlēm iemeta 41 punktu.

Pēdējos gados Kambala spēlēja Turcijas otrajā līgā un Ziemeļkipras čempionātā, bet pēdējo reizi viņš Latvijā spēlēja 2014./15.gada sezonas sākumā, kad pārstāvēja Barons/LDz.

Zīmīgi, ka iepriekšējā Jūrmala/Betsafe un Kalev/Cramo duelī vairāki basketbolisti tika izraidīti no zāles, turklāt mača sākumā igauņu komandas basketbolists Šavons Lūiss rupji iesita Uģim Pinetem. Abu komandu duelis 27.decembrī noslēdzās ar 103:84 Igaunijas čempiones labā.

Lūiss gan trešdienas mačā nepiedalījās, lai gan Kambala un Latvijas vienības pārstāvji iepriekš pauda, ka nealkst atriebības.

Jūrmalas komanda ar desmit uzvarām 21 spēlē kopvērtējuma tabulā ieņem septīto vietu, kamēr tallinieši ar 15 panākumiem 17 cīņās ir trešie, savus divus vienīgos zaudējumu ciešot pret "VEF Rīga" vienību. "Jūrmala"/"Betsafe" iepriekšējā mačā pret Valgas-Valkas komandu pārtrauca trīs uzvaru sēriju.

Tikmēr Latvijas vicečempione VEF Rīga trešdien viesos ar rezultātu 93:83 (29:24, 20:11, 25:30, 19:18) uzvarēja Tallinas Kalev/TLU vienību, izcīnot piekto panākumu pēc kārtas.

VEF Rīga komandā pa 18 punktiem guva Andris Misters un šīs dienas jubilārs Džebrils Durems, bet 15 punkti bija Artim Atem. Tāpat produktīvu maču aizvadīja Stīvens Zeks, kurš guva deviņus punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Laukuma saimniekiem 21 punktu guva Teilors Stefords.

VEF Rīga turpināja izbraukuma tūri pa Igauniju, kur otrdien viesos ar rezultātu 77:71 pārspēja Ervīna Jonāta pārstāvēto Raplas Avis Utilitas vienību.

Vēl trešdien Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola mājās ar 87:63 (23:19, 31:14, 17:18, 16:12) apspēlēja Latvijas Universitāti (LU).

Valmieriešiem ar 30 punktiem izcēlās Jānis Kaufmanis, bet pa 11 punktiem guva Edmunds Elksnis un Oto Grīnbergs.

LU rindās 16 punktus guva Linards Jaunzems, bet 15 punkti bija Rendijam Feikneram.

Valmierieši gadu sāka ar divām uzvarām, bet iepriekšējā duelī cienījami turējās pretī Kalev/Cramo vienībai, ciešot zaudējumu ar 79:88. Turpretī studenti iepriekšējā mačā pārtrauca četru zaudējumu sēriju, ar rezultātu 88:84 pārspējot Tallinas Kalev/TLU.

Abu komandu savstarpējā mačā pirmajā aplī LU uzvarēja ar rezultātu 80:71.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 17 uzvarām 18 mačos atrodas Ventspils, kamēr tai ar 17 uzvarām 19 spēlēs seko VEF Rīga, trešā ar 15 uzvarām 17 dueļos ir Tallinas Kalev/Cramo, bet ceturtā ar 12 panākumiem 17 cīņās ir Ogre. Aiz pirmā četrinieka ar desmit panākumiem 18 mačos ir Tallinas TalTech, bet deviņas uzvaras 18 cīņās ir Tallinas Kalev/TLU komandai. Septītajā pozīcijā ar desmit uzvarām 21 mačā seko Jūrmala/Betsafe, kamēr astotā ar septiņiem panākumiem 15 spēlēs ir Tartu Universitāte.

Devītā ar astoņiem panākumiem 19 spēlēs ir Pērnavas Sadam, bet pirmo desmitnieku ar septiņām uzvarām 17 spēlēs noslēdz Raplas Avis Utilitas, kamēr tai ar sešām uzvarām 18 dueļos seko Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola. Tālāk ar piecām uzvarām 17 cīņās seko Latvijas Universitāte, aiz kuras ar četrām uzvarām 16 spēlēs ir Liepāja un Valga-Valka/Maks&Moorits, bet tabulu ar zaudējumiem visās 16 spēlēs noslēdz Jēkabpils/SMScredit.lv.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb Final Four dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva Ventspils basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni VEF Rīga. Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas Kalev/Cramo, kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār Tartu Universitāti.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb Final Four dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva Ventspils basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni VEF Rīga. Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas Kalev/Cramo, kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār Tartu Universitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi