Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kambala palīdz Barons kvartāls LBL sezonu sākt ar uzvaru

Latviešu basketbolists Kaspars Kambala trešdien pēc teju 20 gadu pārtraukuma aizvadīja spēli Latvijas basketbola čempionātā, palīdzot Barons kvartāls komandai ar 77:70 (14:17, 16:14, 29:19, 18:20) Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā sezonas spēlē uzveikt Latvijas universitāti.

Pats Kambala, kurš pēdējo reizi LBL laukumā izgāja 1994./1995.gada sezonā, spēlē guva 18 punktus, izcīnot arī piecas atlēkušās bumbas zem groziem, bet rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 23 punktiem bija Artūrs Bricis. Studentu labā 13 punktus guva Renārs Magone, bet 12 punkti un 9 atlēkušās Zintim Plivdam.

Iepriekš bija plānots, ka Barons kvartāls sastāvā sezonu uzsāks arī Kristaps Valters, tomēr tas nav īstenojies. Joprojām pastāv iespēja, ka Rīgas klubā spēlē otrs no brāļiem Valteriem Sandis, kamēr pats Kristaps šonedēļ bija ļoti tuvu pārējai uz Grieķijas grandu Atēnu Panathinaikos. Trešdien Kristaps klātienē atbalstīja Barons kvartāls komandu.

Citviet trešdien tika aizvadīti vēl trīs LBL mači.

Saistošākajā no jaunās Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas pirmās spēļu dienas cīņām trešdien Valmiera savā laukumā pagarinājumā ar 90:89 (20:17, 27:25, 11:14, 20:22, 12:11) uzvarēja valsts trešo spēcīgāko klubu Jēkabpils.

Ceturtajā ceturtdaļā teju visu laiku vadībā atradās valmierieši, bet viesiem neizšķirtu 78:78 panāca Pāvels Veselovs 43 sekundes pirms tās beigām. Atlikušajā laikā katra no komandām nerealizēja pa vienam uzbrukumam, bet pagarinājumā pirmos piecus punktus guva viesi. Valmiera pēc tam trīs reizes atjaunoja neizšķirtu, bet izšķirošos divus punktus septiņas sekundes pirms cīņas beigām guva Mārcis Vītols. Viesu pēdējo sekunžu tālmetiens mērķi nesasniedza.

Kārlis Apsītis uzvarētāju labā guva 26 punktus, bet Vītols tika pie 14 punktiem. Jēkabpils rindās tikmēr ar 22 punktiem izcēlās Veselovs, bet Rinalds Sirsniņš iekrāja 19 punktus.

Ar pārliecinošu uzvaru sezonu atklāja valsts vicečempioni VEF Rīga, kas izbraukumā ar 80:55 (17:11, 23:7, 28:19, 12:18) pārspēja Jelgavu.

Jānis Timma rīdzinieku labā guva 20 punktus, bet desmit punkti un desmit atlēkušās bumbas senegālietim Bambam Falam. No Rīgas kluba jelgavniekiem izīrētais Kristaps Pļavnieks bija rezultatīvākais savā komandā ar 17 punktiem.

Visbeidzot, Liepāja/Triobet savā pirmajā sezonas spēlē izbraukumā ar 66:61 (23:26, 16:16, 17:7, 10:13) uzvarēja pagājušās sezonas lielāko pārsteigumu autorus Jūrmala/Fēnikss.

Piecas minūtes pirms spēles beigām jūrmalnieki atradās vadībā ar viena punkta pārsvaru, taču tad Liepājas klubs izcēlās ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, kas tam atnesa panākumu.

Gints Antrops Liepāja/Triobet labā guva 14 punktus, bet laukuma saimniekiem rezultatīvākais bija Edgars Jeromanovs ar 16 punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi