Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kanādietis Dārlingtons otro gadu pēc kārtas uzvar Sprite Slam Dunk Grīziņkalnā

Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā otrdien, 22. jūlijā, ar iespaidīgiem dankiem un plašu apmeklētāju skaitu norisinājās starptautiskais Sprite Slam Dunk konkurss, kurā otro gadu pēc kārtas triumfēja un 1500 eiro naudas balvu ieguva kanādietis Džastins Dārlingtons jeb Jus Fly atstājot aiz sevis šī brīža pasaules labāko dankeri, poli Rafalu Lipinski, informē turnīra organizatori Ghetto Family.

Šogad konkursā startēja astoņi dalībnieki, starp kuriem bija pasaules labākie meistari bumbas triekšanā no augšas. Finālā ar 128 punktiem pārliecinoši triumfēja Dārlingtons, atstājot aiz sevis šī gada prestižā Francijas Quai 54 slam dunk turnīra uzvarētāju Lipinski (102 punkti), un Eiropas ātrāko roku īpašnieku Dmitriju Krivenko (Smoove) no Ukrainas. Savukārt pašmāju labākais pārstāvis Kristaps Dārgais izcēlās ar savu kreativitāti, finālā tomēr paliekot ceturtais ar 55 punktiem.

Dalībnieku vidū redzējām arī īsāko profesionālo dankeri amerikāni Porteru Meiberiju (What’s Gravity), kurš pārsteidza ar savām prasmēm un pusfinālā palika piektais, tāpat arī atraktīvo Emīlu Olševski (Slash) no Polijas, kā arī Latvijas slam dunk atlases finālistus Kārli Apsīti un Renāru Bulduri.

"Šīs bija viena no gada labākajām sacensībām. Konkurss tika noorganizēts augstā līmenī ar augsta līmeņa veidotiem dankiem," pēc uzvaras sacensībām atzīst Dž.Dārlingtons.

Konkurss ritēja trīs kārtās, kur pusfinālā cīnījās seši dalībnieki, bet līdz finālam tika četri spēcīgākie. Dankeru sniegumu vērtēja žūrija – basketbola komentētājs Edgars Buļs, basketbola kluba VEF Rīga viens no dibinātājiem Valdis Valters, basketbolists, autobiogrāfiskās grāmatas Āmen autors Kaspars Kambala, Ghetto Games galvenais mākslinieks Vladislavs Lakše un Latvijas basketbola izlases kandidāts Žanis Peiners.

Sprite Slam Dunk konkurss notika tradicionālā ielu basketbola Ghetto Basket turnīra laikā un pēc Ghetto Slepenā randiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi